There was an error in this gadget

Saturday, March 6, 2010

Afie Diaries Episode 7-8


Cerita bermula pada hari khamis 4/03/10


kelas pagi..
kelas flash...


hmm....


xde apa yang hendak diceritakan sangat..'
cuma adegan marah-memarahi sahaja yang berlaku tatkala hari tersebut..


dan


aku proceed proposal final project aku..
apa yang perlu aku buat??




haa..
nanti korang tengok laa dlm episod seterusnya..






1100h




kelas ATH.
nothing...


booring...




duduk belakang cm budak bersalah..
gaya cm x siap homework..


bukan apa,
tapi meja penuh..
maaf ye cik wa...
saya bukan tak minat..
tapi mengantuk lebih menarik perhatian ketika itu...








lepas kelas,
keluar kelas laaa..
apa lagikan...




jalan dgn Zihan naik moto..






terus pergi melanggan bapok..








aku tipu je...














Sumpah i Mac (special episode)










kata si tengggang kepada i Mac yang ajaib,


"wahai wahai I Mac ajaib, kau tukar kan lah aku menjadi kacak"


"agar aku boleh mengorat puteri hem lee phow"






kata i Mac,


"baik lah, permintaan tuan akan hamba tunaikan..."


"tapi dengan syarat, 3 kali sahaja."








zam, zam...ala gapassss!!!!!








pooofff!!!!!!








muka si tenggang berubah menjadi seekor amphibia pelik..


pehh, cm lahanad, tukar bagi hensem sikit.




poof!!!



 


kendian berubah menjadi amphibia yang boleh membuka matanya sedikit.




akan tetapi, si tenggang ni tak berpuas hati dengan ketampanannya ini 



lalu ia mintak untuk bertukar lagi.




poof!!!!





jadilah ia seekor mamalia jantan yang gagah perkasa.



pehh, brader, wa bukan na gi make love dgn gorilla brader..


hensem laa sikit..


lalu ia bertukar lagi..


sekali naaa haaaiii....



pooof!!!!





hambek kau!!!

nah, bukan hensem sikit..

tapi

hensemnya mmg sikit dari tak hensem...


si tenggang masih x puas hati lagi..


dia mintak tukar bagi jadi lagi hensem..


lalu..

pooofff!!!!






dengan penuh excited "babiii!! cute laaa.....


poooofff!!!!





memang sungguh bertukar jadi seekor babi yang cute..



"aduh!!krooiikk"kata si tenggang..


rupa-rupanya

i Mac tersebut sudah tidak dapat dikawal lagi..

akibat overuse sudah..

i Mac sudah hampir meletup!

ianya tidak dapat dikawal!

lalu ia merubah wajah si tenggang berkali-kali..


poof!!!

pooofff!!

pof!

pooff!!!

pooff!!!

poff!!!

poof!!!


pooooofff!!!


asap tebal ketika itu..





muka si tenggang mula kelihatan..










ohhh maiiii goooooddddddddddddd!!!!!


besaq nya kepala!!!!

si tenggang begitu terkejut melihat akan dirinya..


ia minta untuk ditukar menjadi biasa


namun,


malang nasib si tenggang.

i Mac pun sudah lenyap dari situ..

entah hilang kemana...


sungguh menyesal..


sesalan yang tiada gunanya


menangis si tenggang di situ..
terkenang akan nasibnya..
dek kerana terlalu tamak akan ketampanan rupanya...



berjalan lah tenggang seorang diri.
terhuyung hayang
dek kerana kepala nya terlampau berat.

meninggalkan tempat itu.




The End




bersyukur lah dengan apa yang tuhan berikan
segala ciptaan tuhan itu ada hikmahnya.




AAAAHHHHHH!!!AKU NAK TERBERAK!!!!!!

bye~~









No comments: