There was an error in this gadget

Monday, May 23, 2011

^.^ v

Saya memang boleh bagi nasihat (xde laa pandai bagi nasihat)kat orang tapi diri sendiri pun tak reti nak jaga.
Oh, tuhan bagilah aku kekuatan untuk aku buat sesuatu yang baik bagi diri, keluarga & rakan-rakan ku.
Amin.



*sorry, laptop terbakar so tak dapat nak post stories kat y'all. kena cari cerita baru. maaf semua.

Wednesday, March 16, 2011

I'll bear this shit in my mind.

Di sini ada saya link-kan satu surat daripada seorang warga Malaysia berbangsa cina kepada perdana menteri, sumber nii saya dapat di Oh! Media's facebook page.






Dah baca kan? Okay so its time for me to say something.



Kat sini saya tak akan menyentuh langsung pasal isu politik (I try my best, if ada tersentuh sikit sorry lah). Itu biar lah jadi persepsi masing-masing yang mana korang sendiri yang decide adakah pentadbiran kerajaan sekarang ini boleh diterimapakai atau tidak.



So, back to the topic, kat sini yang saya mahu cerita kepada pembaca semua tentang kepayahan penulis tuu, tak nak cerita panjang, korang semua tahu dia dapat result yang bagus, tapi tak dapat masuk ke universiti sedangkan kawan dia yang berbangsa melayu yang dapat 2A boleh masuk universiti. 



Dari situ kita boleh lihat betapa beruntungnya kita sebagai bangsa melayu. Even result tak cantik mata memandang pun boleh masuk universiti. tapi tak ramai yang menggunakan peluang itu sebaik mungkin. Macam saya jugak (sobb..sobb). Sedangkan, kita tengok penulis for example, dia punya struggle nak dapatkan tempat yang terbaik dalam masyarakat demi mengubah nasib keluarga dia & dia juga merupakan harapan keluarga yang terakhir yang nak ubah nasib keluarga dia. Saya ada seorang kawan berbangsa cina, dia (luckily) dapat masuk universiti kat Malaysia ini, tapi sebab apa dia masuk universiti UPNM? (bkn nama U sebenar).. Sebab dia nak duit. See how do they struggle to live in this country. 



Sedangkan kita yang berbangsa melayu ini yang selalu makan bersuap, masih lagi tak mahu berusaha bersungguh-sungguh. Masih lagi menyusahkan keluarga sedangkan kita ini adalah harapan orang tua kita. Ada juga yang sudah masuk ke universiti masih lagi tidak mendapat keputusan yang terbaik even kerajaan dah banyak bagi bantuan kepada kita ( mcm PTPTN/ MARA, yuran kolej free, yuran pengajian murah & etc. ) Kita yang dekat sini kerja nak merungut sahaja, kenapa tak dapat PTPTN full, kenapa tak dapat duit intensif makan bulan nii, bukan nak menghargai. Tapi duit naik bas uitm kena RM1 sekali naik itu memang x puas hati sebab korang tengok, time pergi kena seringgit, balik sekejap sambil2 nk tunggu kelas petang bayar seringgit, pergi kelas petang bayar seringgit, nak balik kena seringgit lagi & perkara macamtu jadi kat kitaorang ini selama seminggu.. So u do the math.  Haa itu, politik punya cerita so saya stop setakat itu sahaja.



Berbalik kepada tadi, kita tengok penulis itu sampai sanggup keluar dari negara, & cari rezeki kat negara luar sebab dia tahu dah tak ada harapan lagi dah untuk dia, hanya sekadar merempat dekat negara sendiri. Plus, dia kata "dia sanggup menjadi kuli di negara luar yang mana dia mendapat hasil yang lumayan...."  Cuba bayangkan kalau pentadbiran negara Malaysia sama seperti pentadbiran negara luar, rasanya kita ini rakyat Melayu sendiri yang akan merempat kat negara sendiri. 



So kesimpulannya, kita sebagai masyarakat Malaysia yang sudah diberi banyak kemudahan dalam hidup nii, hendaklah berusaha bersungguh-sungguh & menggunakan peluang itu sebaik mungkin. Saya sambil-sambil tulis ini juga mengingatkan kepada diri sendiri yang mana peluang takkan datang dua kali. Kita tengok ramai orang cina hidup mewah, sebab melalui kepayahan hidup itu yang mendorong diorang belajar bersungguh-sungguh & kuat bekerja so that diorang boleh tampung hidup diorang. Last but not least, ingatlah ' These people where they are today because of hard work '.




See ya next time.





Nak baca entry nii hari-hari, so nanti takde laa lupa dunia ^^v

Friday, March 11, 2011

Fix thing here & there

Damn, dah berapa lama tak update blog.  Actually, dah try nak update blog since last week tp due to busy & my lappy kena format so saya terpaksa menangguh niat saya yang suci murni itu.

Nothing to say much, sebab tiba-tiba je boleh tulis kan kat sini. So kita berdoa je laa agar bencana gempa bumi berukuran 8.8 skala ritcher tuu x mengakibatkan tsunami kat Malaysia. khususnya belah2 timur tuu & negeri Sabah. tapi rasanya okay dah kot. sebab pengkaji predict yang tsunsmi tuu bakal melanda Malaysia 2 hours after the earthquake & ada sumber kata tengah malam. Tapi sekarang nii dah pukul 6.32AM so rasanya nothing happens. Alhamdulillah :)

So, its 6;33AM & I still can't sleep yet. according to this picture below I'm going to damage my brain. Seriously.


Dah laa tuu, nothing to say left. Lepas nii solat subuh & terus tidur, lantak lah dia nak lena pukul berapa pun. 
Morning peeps ^^v

Friday, February 18, 2011

Suck my....whatt?




Lately ramai orang suka cakap tak serupa bikin.


Damn!!


Okay, you canright now. Duh~

Thursday, February 17, 2011

IMBAMAN !

Last Monday, tak silap aku tengok berita. Berita paling hot lately bout relovution in Egypt. Mostly dah tahu kan? So aku tak payah nak cerita satu per satu kat korang. Wasting my saliva je bak kata omputeh.



Okay, dalam berita tuu ada bgtaw bout pengunduran Hosni Mubarak as presiden Mesir & of course laa semua orang dekat sana mcm "wheeeeee!!!" "whooooo!!!" "yeayyyyy...mamat tu dah turun tahta & Mesir dah aman blabla..semua tuu." Then sekarang pulak turn Algeria ke Iran ntah laa tak ingat mana satu.



Then masa duk tengok tuu my friend told me something bout this revolution, "ada sorang mamat nii yang sangat power, dia sorang je yang buat benda nii(nak gulingkan pemerintah kuku besi kot) then tiba2 dia ada ramai follower yang support dia, tapi sayang dia mati time proses revolution tuu nak berjaya.." (proses revolution? WTF! aku pun xtahu nak ckp ape ntah benda tuu.)



So, setelah beberapa hari tunggu kawan aku nii nak bagi blog bout IMBAMAN ( we called him laa ) at last aku dapat juga malam semalam. Tapi aku baca pun tak faham sepenuhnya lagi sebab dia dalam bahasa indonesia. So aku just letak kat link & korang boleh laa baca sendiri yeah. Walau bagaimanapun, dia tetap pejuang keamanan yang tegar ( i really respect that), sanggup sampai berkorban nyawa demi rakyat kat situ & dia dikenali sebagai lagenda as you can see just now. Don't forget, we called him  IMBAMAN sebab dia memang  IMBA! haha.. Take a look! ^^v










His legendary never dies, tribute to Mohamed Bouazizi. 

Wednesday, February 16, 2011

Keling Babi? what??! so were you SOAB!

Sorry cuz I can't post this video for you guys to see it easily(cuz it has been deleted from youtube) and you have to click on this link to see it.

'Keling Babi'

Yeah ada some of you guys yang benci kaum2 india nii, tapi patut ke sampai buat tahap macam nii? Kesian aku tengok mamat india tuu, muka dah tahap apa ntah dia tuu (takut, debor, selenge, malu & tak sanggup nak buat)
korang still nak buat dia macam tuu.. Seriously aku kesian tengok dia nii & aku sanggup pergi pukul budak melayu tuu (cuz suara dia mcm boleh cam dia tuu malay boy) even aku pun sendiri bangsa melayu.

Cuba korang bayangkan perkara nii jadi kat diri korang, plus dgn video muka korang sendiri mencaci bangsa sendiri & upload masuk youtube. Mesti malu bukan? So do that kid.

So, please laa stop benda2 bully orang berlainan bangsa nii, kita hidup sebagai masyarakat Malaysia okay. Di sebabkan video nii beratus-ratus orang india benci kat kita bangsa melayu nii taw, & diorang akan persoalkan isu ini kat dewan parlimen & blabla so on semua tuu. Siapa yang dibenci akhirnya? Bangsa Melayu jugak..

Macam mana laa Malaysia nak maju kalau kita semua nii still nak berbalah? Fikir-fikirkan lah yea you guys. Peace yaww!



Wa relax je ada kawan cina, india, siap ada orang sabah lagi.. Mak wa tak bising pun ;)

Tuesday, February 15, 2011

I've couldn't done a thing with just saying only

Hai...err..haii...


Lama dah rasanya aku tak update blog nii since January lepas..so fuck gila rasa bila baca blog kawan2 yang dah 4 5 6 tahun maju ke depan but aku still on the same shit lagi. Bila rasa mcm nak update je takde idea & bila dah ada idea rasa macam x sesuai pulak waktu nak update (cuz busy laa, ada kerja wtf so eva semua tuu)


Hari ni lepas je baca blog kawa bout 2 3 orang macamtu baru laa rasa nak update blog, tapi idea tu pulak macam pergi jauh-jauh je.. so rasa macam "!@#$%^& kau idea, nak pergi mana weyy??"


Okay, kita start perlahan-lahan yea..hari ini kita mulakan dengan menceritakan beberapa issue yang berkait.



#1 Kenapa orang masih lagi mengharap sesuatu yang tak pasti padahal dia sememangnya tak pasti?

Seriously, aku memang tak berapa nak faham dengan certain spesis orang macam nii. Ye saya tahu anda sudah dilukai oleh pasangan anda, tapi mengapa anda masih lagi mahu beri muka & mengharap seolah-olah dia tuu tak buat salah langsung kepada anda? 


Kadang-kadang dengar kengkawan cerita bout dia ditinggalkan oleh EX-lover dia (konon laa) plus dengan sakitnya hati bila dapat tahu si dia pasang kayu tiga & blablabla lagi buat aku rasa macam, "oh mat, kesian dengar cerita sedih kau...". Dah dengar luahan hati so aku pun bagi nasihat laa..


Then, tiba-tiba korang dapat tahu dia dilukakan lagi oleh bekas aweknya yang dia pernah ceritakan dulu. So, aku pun macam, "wtf??! dia nii apa punya makhluk nii, dah kena sakit hati then boleh lagi mengharap macam xde apa-apa?" Then bila tanya balik, dia ckp, "dah dah dah, aku dah serik dengan dia nii, aku tak mau jumpa or ada apa-apa hubungan dengan dia nii lagi dah.."


Part tuu korang cuba ulang start dari part 'kadang-kadang' sampai laaa ke 'lagi dah' tuu 3 4 kali.. Haa mcm tuu laa cerita yang jadinya.. Macam mana korang rasa? Entah laa, aku seriously tak faham. =_="


#2 Happy Valentines dayy whoowhoooo yayyyy!!! ....apa? haram??!

Menjelang je Valentines day nii mesti akan timbul macam-macam isu bout this day. Ada yang tak sabar nak tunggu laa, siap post kat semua orang "Happy Valentines day" kat facebook, twitter & so on.. Tak kurang juga dengan yang kata, "esh, mana boleh..haram! ada fatwa keluar kata valentines day nii haram.." So, terpampang laa poster-poster haram menyambut valentines day di kolej-kolej, surau malah di kawasan-kawasan perumahan..


So, dari situ konfem ada berlaku perbalahan antara 2 spesis yang berlainan pendapat nii.. Yang sokong tuu, terdiri drpd, non-muslims especially & tak kurang juga bagi yang ada pasangan sendiri.. Manakala yang tak sokong tuu mesti terdiri daripada geng2 ustaz, JKK, JAIS & diikuti oleh budak2 yang takde awek atau pakwe nii.. Yang geng2 masjid tuu xpe lagi, memang diorang akan perangi Valentines day tuu habis-habisan, yang mat2 atau minah2 masih single mingle nii..amboii, taknak kalah ye korang. Tahu mende tuu haram, tapi jangan laa menunjukkan rasa kejelesan anda tuu kepada orang yang sambut dengan pergi kat budak2 yang merendek time Valentines day then cakap, "whoii budak, jangan merendek!" atau dengan cara, "whoiii, beromen yekk!! takpe kau tunggu jap, aku call jais!!!"    dan juga tak lupa dengan cara     "haa, nii imam. Nii dia anak pak Wardo yang comel tuu, harap je muke lawo, tapi perangai huhh!! Mentang-mentang laa Valentines day amek kesempatan laa tuu g berdua-duaan laa tuu!!"


Tak kurang juga dengan ada yang kata Valentines day nii tak salah, ye laa masing-masing ada point tersendiri so diorang ada sebab laa tak halang drpd sambut Valentines day nii... Contoh macam, "saya ada pakwe, baru sebulan kapel, anniversary xde lagi apetah lagi bday dia, bagi laa saya sambut Valentine Day bersama orang tersayang, nii je cara saya nak luahkan rasa cinta kepada pakwe kesayangan saya tuu..hehe.."  diikuti dengan, "ade ke orang nak bagi bunga ros hari-hari? coklat ke, teddy bear besar ke, bantal bentuk love hari-hari ke? botak kepala laki aku weh! So biar laa kitaorang sambut Valentine day.. Lagipun setahun sekali jek.." dan tak kurang juga, "errr..saya anak tok imam kampung nii, ada pakwe tp saya x jumpa dia slalu, maklumlah kann...err,bagi laa saya jumpa pakwe hari Valentines nii ek? alaa, boleh laa, saya misshhh sama pakwe saya.." & banyak lagi..




Banyak sangat sebab kenapa orang macam x puas hati bila ada orang kata x boleh nak sambut Valentines day nii macam, hari ini laa hari untuk berkasih, hari di mana nak luahkan rasa kasih & chinta kepada pasangan & so on..




So dik,  memang hari tu untuk berkasih. Kasih sayang sesama manusia memang digalakkan dalam Islam tapi ingat lah ye korang pun kena jaga batas pergaulan jugak, nak2 yang bawah umur nii, ishhh...riso le abang tengok kome gi merendek nii, nak test sana nak test sini kemain lagi tuuu..amboii!


#3 Korang punya laa bantah kemain lagi Valentines Day tapi Maulidur Rasul korang sambut ke?


Haa ini laa masyarakat Malaysia kini, bila cerita perkara buruk tentang satu-satu benda kemain lagi kome berhujah, siap copy paste surah-surah yang berkaitan dengan isu tersebut, tapi bila ada sorang bukak soalan, "ko smayang ke?" haa senyap terus.. Kata orang, 'semut kat seberang nampak, tapi gajah kat diri sendiri tak nampak' (sorry salah perbahasa aku dah tak ingat).


Contoh macam hari ini yang juga merupakan hari Maulud Nabi. Sepatutnya kita sesama umat seeloknya memperbanyakkan berselawat kepada junjungan kita Muhammad SAW. Kalau aku time kecik-kecik dulu, kitaorang akan bersama sekolah buat rombongan ke rumah-rumah & berselawat, berzanji semua-semua tuu so fun laa.. Sambil-sambil enjoy pergi makan kat rumah kawan kita still tak lupa dengan Rasul kita dan banyak pengorbanannya kepada kita. So, saya ini merupakan Maulidur Rasul saya yang pertama tak semeriah tahun2 sebelum nii.. sedih rasa pun ada tapi saya juga tak lupa untuk berselawat ke atas nabi bukan sahaja pada hari nii sahaja malah hari-hari yang lain. Hari nii saya banyak surf & cari tentang sejarah Rasulullah SAW & juga tengok video kewafatan baginda di youtube. Tak perlu bagi link kot, korang boleh cari. At least, ada lah sedikit daripada tak ingat langsung bukan?




The point is sekarang nii, orang duk asyik bangkang orang sana sini daripada menyambut Valentine Day tapi bila hari Maulidur Rasul je korang membongkang satu hari suntuk seolah-olah hari nii mcm saje-saje je bagi public holiday. Boleh ke korang sanggup spend one day nak hargai pasangan korang yang korang still xtahu dia tuu betuk ke jadi suami atau isteri anda anda sekalian sedangkan susah nak spend satu hari untuk Nabi kita yang tercinta? Sedih bila tengok video kewafatan baginda bila tatkala baginda ucap "ummati, ummatiii, ummatii..." tatkala baginda dalam keadaan sakaratulmaut..






So malas nak cakap banyak lagi dah, nak fikir apa lagi cerita best untuk issue yang akan datang. Salam akhir dari saya Maumud Suleiman & kita berjumpa lagi. bye peeps!

Tuesday, January 18, 2011























I HATE FACEBOOK NEW PROFILE


luahan hati dari ramai pengguna fb, bukan aku seorang sahaja..
and maybe sebab Mark Zukenberg duk kalut sangat nak semua orang tukar profile baru buat aku x boleh nk upload gambar2..zzz
plus, profile lama lagi cantik, lagi senang nak ber-hide2 so bila korang nak main kayu tiga tadak hal laa weh.
Hahaha.


Sebelum tuu, ada yang benci fb ditukarkan kepada profile baru & tak kurang juga ramai yang suka..
konfem2 aku kena tiuuuu kaw2 balik pasni..
Okay2 aku taw korang x suka aku nak maintain profile lama..
Ye laa kan, korang ada awek then buat status relationship, then keluarlah gambar awek korang yang chumil-chumil tuu..Fine! ambek laa korang..
Orang sekarang lagi ramai suka show off dari tak, bukan?

But, one thing yang korang lupa, bila orang cerita pasal fb satu hari nanti mesti korang akan teringat profile lama dia..
Then mula lah, " oh, aku rindu laa profile fb lama..tskk tskk.."
Profile lama yang menjadi Identity bagi fb tuu sediri. macam myspace dulu...hakhak!


Mak aih, abang nii sembang grafik laa pasal identity2 nii.. =P


Ciao~

Friday, January 14, 2011

EPIC FAIL





Wallpost Total FAIL!




E p i c F A I L !



emang lu sorang je manusia paling up, paling langsi dalam dunia nii~~

" A'ah, wa * emang * lansi pun.. "






Lu masuk darjah satu balik nak?

Monday, January 10, 2011

Deja Vu..apak lu deja vu!


Assalamualaikum & hell yeah readers!


Setelah sekian lama aku x mengupdate belog nii (sudah bersawang serta kelihatan lipas 2 3 ekor sedang bershuffle kat belog gua neh) kini aku kembali aktif buat pertama kalinya.


Actually dah lama aku nak tulis mende alah nii since dari 1st day ada kat Seri Iskandar nii tapi aku sangat sibuk menunaikan kehendak nafsu serakah aku yang sangap lama tak main dota sejak abad pertengahan dulu. Dulu wa sibuk dengan kerja yang tak tentu hala kendian bila nak click warcraft frozen throne jek, ber ratus puluh ribu call dah masuk dlm phone aku. So gua pergi layan member-member then bila terigin nak sambung balik badan dah penat mcm perform 2 3 frame..


So memandangkan harini aku takde class (yekot) aku mengambil kesempatan untuk mengupdate belog nii.


What I'm gonna tell you guys today is what happened during my 1st day kat SI neh. Tengah hari masa 1st day tuu aku tersangat lah desperate nak pergi daftar sebagai non-residant (NR) kat Uitm nii. tapi time tuu rambut aku dah mcm apentah punya lah panjang, masa tu dah imagine bila masuk je pak guard semua pandang slack kat aku then diorg bunyikan siren motor diorang. Di situ bermulalah adegan kejar-mengejar sepertimana dalam game Need for Speed Most Wanted kalau yu'olls nak tahu.. Baik wa punya cilok sana sini, masuk ceruk mana, keluar ikut tandas then at last gua di kepung oleh geng2 pak guard ala-ala street tracker. Lepas tuu, tetiba keluar seorang pak guard (alah, mcm fucknye lahh) then dia ckp, " anda dikepung! keluar dan letakkan tangan anda di atas kepala perlahan-lahan". Masa tuu xleh bayang lah, cukup dgn SUV heavy & kereta porche ada tulis Police kat tepi, plus dengan helikopter ditambah effect lampu helikopter serta bunyi kipas tuu..


Memang pokeymak kalau lagu tuu weh. Imagination aku melampau sangat. Kes rambut je..pfft!!



Okay lupakan NFS Most Wanted tuu & get back to ya fuckin ass topic man! So, dalam lepas zohor lebih kurang pukul 2 gitu aku pun pergi laa ke saloon yang jauhnya lebih kurang 2km dari rumah wa. Nak try ah saloon kat sini (tanak mention nama, nanti korang taw laa kenapa) sebab tengok harga dia cam murah je an ann.. Masuk & cakap laa kat kaunter tuu nk potong rambut (takkan nak operate buang halkum pulak) then amoi kat situ pun cakap laa ada 2 customer lagi, sorang tengah potong & sorang lagi tengah duk kat sofa baca buku.



Memandangkan aku dengar perkataan 2 customer, so aku expect okay laa sebab perkataan dua tuu mcm x ramai sangat & aku punya banyak masa lagi nak daftar (bout 2.10 laa kat dlm kedai tuu). So aku pun duduk & relax laa sambil baca magazine kat situ. Baca punya baca sedar-sedar dah pukul 2.50. Dalam hati dah ckp, "beruk cine nii, bakpe lembab sangat? Ni baru sorang, sorang lagi tawu nk kabo mende ah.."



So, lpas baca magazine & menunggu amoi yang potong rambut ibarat "ambil rambut sehelai potong sehelai" tuu aku pun tengok laa movie cina yang ada kat laptop saloon tuu. Cerita xde laa best sangat, banyak scene lame, certia cinta.. Biasalah.. Kisah sorang awek cun dengan laki nerd.. Aku tengok laki tuu dah mcm bapok pun ada, rasa mcm alahai, nak pukul pun x sampai hati. Standard laa, dah kalau awek cun, laki muka bangang..mesti orang ke-3 dia laki hensem. parok hengseng laki tuu. Tak yah tengok pun mesti korang taw last2 pompuan tuu pergi kat laki mana kan. So aku tak yah cerita lah, sebab scene cinta dia banyak sangat.. tapi aku tengok laa sebab, 1st nak tunggu amoi tuu habis potong rambut & 2nd scene cinta dia terlampau LAME buat aku tergelak sambil menyumpah seranah.


p/s : xde niat nak kutuk cina, dah dia lambat sangat. plus, saya ada member cina xP


Cerita dah habis, jam time tuu dah pukul 3 stengah. Toleh kiri je, tengok amoi tuu tengah beburak nge kawan dia & rambut laki tu panjang mcm xde potong lagi. Aku dah mcm, "wattaffak man, natang nii..brek mok le!"
Aku pun ambil keputusan untuk ciao dari situ, tapi amoi tuu mcm suruh aku tunggu lagi. Apak lu nak wa tunggu, xde masa dah laa woii & aku blah dari situ.


Okay, part klimaks pulak. Part nii memang menjadi idaman setiap lelaki bila mendengar nya. Dia mcm..



Person A: klimaks...


Lelaki B: klimaks??!! mana?? mana?? mana klimaks??!


o0o


So, aku pun start lah moto, berbekalkan SFX lagu sembilu kasih aku pun pecut ala2 hero filem sembilu kasih nak gi jemput mak tiri dia. Pergi lah saloon yang x berapa jauh dari rumah aku, kira2 kentut dalam 10 minit boleh bau dah kat situ.



Sampai laa kat unisex saloon, kat sini bukan nak cerita sumthg sex kat situ cuma nama dia unisex saloon. Macam biasa, aku masuk & tanya ada potong rambut ke kat sini. Bangang jugak, dah tahu saloon lagi maw tanya potong rambut.. Masa tengah nak bukak pintu tuu, aku terpandang wajah seorang yang mcm aku knai.. Dengar ketawa dia aku dah teringt balik ade ketawa chomell ala2 kiut penah aku dengar dulu. Dia bunyi mcm, "yelah potong rambut & takkan nak operate pulak kat sini.hahaha..." (korang imagine lahh sendiri mcm mane)



Barulah aku tahu dia tuu awek I Miss Her Laugh (IMHL) aku jumpa dulu dulu. Mak aihh kerja kat saloon bak heangg..ahh! jap kat sini aku dah start lupa moment2 masa potong rambut tuu. Okay2 aku cerita perlahan-lahan kat yu'olls semua.. Yang aku ingat time tuu aku punyalah terlampau segan tengok muka dia dok ceria takhabis-habis.. Dia dengan sifat ceria tuu buat aku xley nak kata apa lah weh. Betul lah kata orang, "lu cover macho, lu takdapat, lu langsi, lu mati.."(eh silap2 xde lu langsi2 nye nii) Tapi nak buat cm mana, awek dah cun, aku muka mcm perogol wanita, memang tak stack laa weh.



Time tuu dia tak potong rambut aku sebab dia tengah buat hair treatment..kot. Entohle, aku tengok nak kata dye rambut ada, nak kata shampoo xdek, hair traitment tu aku xtahu menatang apa.. So hair treatment je lah. Aku rasa mcm, "oww, fuck..orang lain kerat pulak..silap timing nii".. rasa kecewa-an sikit sebab dia x kerat rambut tuu. So, di skipkan cerita, tengah potong2 tuu, dia pun start laa burak dengan aku.. Aku pun layan lahh, pup pap pup pap baru tahu dia tokey saloon tuu. Mak aih, memang aku kerat rambut situ hari2 lah weh..



Sambil2 rambut aku di potong & berborak dgn awek IMHL, aku pun usha2 laa sikit, tanya soalan2 yang kadang-kadang merepek tp tuu lah ayat manis dia, aku pun taw laa dia duk sitiawan, belajar kat mana bla2 semua tuu. Tak leh details sangat, nanti yu'olls kata, "hek eleh brader nii, lu ckp dgn awek wa pun boleh ckp" Dari situ aku dah boleh tengok ada kimia2 sikit kat situ, kira dia pun masuk air jugak laa, orait lah bagi aku. Dah laa banyak air, then masuk air.. Yang tukang potong tuu pun "not bad just nice" jugak lahh.. Kitaorang beburak mcm borak biasa, gossip sana gossip sini, bagi pmpn laa.. Kalau laki, cerita awek sana, cerita awek sini,cerita pukul orang, abang taksub..mak aihh =.=



Tiba-tiba awek IMHL tuu kata dia nak potong rambut aku pulak.. Mak aih, servis bertukar tangan laa puloks.. Aku masa tuu dak mcm Yagami Light dah senyum jahat dalam hati duk kata hahaha bla bla semua tuu.. Ada chance jugak laa kan.. Gunting pun sambil senyum2, mak aih, aku xleh handle dah tengok, gerang pun ada..keymakk lu awek IMHL..lawa laa sial



Then datang sorang customer nak potong rambut, akak potong rambut 1st tadi tuu tiba-tiba kata dia nak potong rambut aku balik. Si awek IMHL tuu kata, "eh, gi lah layan customer tuu, aku tga potong rambut nii"
Lepas tuu bercekak ntah amende ntah, aku duk tengok je..tapi xde laa sampai nak bertumbuk..agak2 laa nk potong rambut aku sampai nak bertumbuk orang berdua.. Tapi ada syiok laa jugak tara lama tengok girl fight. dua dua hot setaf pulak tuu. Then si akak potong rambut 1st tuu potong rambut aku balik, yang awek IMHL tuu mgalah & pergi layan mamat tuu. Ntah mcm mana tak tahu customer tuu kata ada hal jap nanti datang balik. Then awek IMHL tuu kata dia nak potong rambut aku balik.. lpas tuu xyah cakap laa kan, ada lagi adegan girl fight tuu.. Aku duk tengah duk cakap, " surgaa...surgaaaa..surgaaaa<3"  Hahaha..



Kemenangan berpihak kepada awek IMHL tuu, then dia potong lah rambut aku buat kali kedua lepas akak potong rambut 1 potong rambut aku yang tak sampai seratus helai tuu.. Then dia potong dia pelbagai gaya, tunduk laa, duduk laa, sengat laa.. Aku kat situ dah nampak macam2 (xyah cerita lah skip je, panjang sangat)
So di skipkan cerita kita sampai ke part last, iaitu adegan membasuh rambut ye..whoo!! clap2*



Sayang sikit lah, time basuh rambut tuu dah feel dah kepala nii mcm orang urut kepala, syok sakan.. tapi aku nampak muka dia separuh je, cant tell tapi ada sumthg yang agak2 keymak untuk dicertakan yang menghalang penglihatan aku dari nak tengok muka dia full face.. Wa tak kesah, wa okayy jee...nghee.
Janji kepala sedap.



Lepas potong, lap semua , aku pun duduk sekejap, memandangkan dia ajak duduk dulu sambil2 dia nak cuci rambut dia...actually, borak tak habis lagi time tuu tapi aku tak ingat kitaorang borak amende, dengan akak2 tuu sekali bantai join borak..Then tiba-tiba (berapa banyak aksi yang tak disangka nii =.= )
awek IMHL tuu kata tolong jap pegang mende alah kepala shower tuu. Aku pun kata, " aih? boleh ke, saya bukan kerja sini pun.ahah" sambil tersengih mcm orang retard then senget2 kepala gitu. Time tu pulak, akak potong rambut 1tuu kata g je, ala dia kan toke, akak malas lah nak basuh rambut dia. Then bertekak jap.. aku pun pergi je laa dengan rasa malu tahap anak darrra nii haa.. Awek IMHL tu pun kata, "tolong basuh rambut saya nanti saya bagi free basuh rambut..". Mak aihh, pegang perempuan, bapak ah, keseganan melampau time tuu plus dengan jam pukul 4.15.. Menyesal pulak sebab aku cakap pernah potong rambut & cerita pasal rambut time boral-borak tadi.. Haaa, nak sangat cakap peroo hah nah hambek kau kena basuh rambut pulak.. Aku pun cakap laa aku x pernah basuh rambut nak2 rambut perempuan sebab aku nii hairstylist jalanan je. Dia pun buat reaksi biasanya sambil tersenyum suruh aku basuh rambut dia & cakap, "xpe xpe, awak basuh je rambut saya slow..hehe"



Aku tak nak cakap banyak dah, lepas basuh rambut, lap rambut dia (cibloii, panjang rambut dia nak lap mcm mana) aku bayar & terus keluar nak terus g daftar cuz jam dah pukul 4. 39..




Masa berlalu terlampau pantas, & aku sedar-sedar lebih kurang je lama gak potong rambut mcm kedai yang aku pergi 1st tadi. Standard lahh, kalau dah syok borak dengan gadis sampai esok pun boleh, xyah g daftar terus. Ada gambar kitaorang sempat berpose sambil aku dengan rambut pendek ala2 budak darjah 1, laterlah aku update belog nii, lupa nak ambil kat awek IMHL & the most aku terlupa kenapa aku tak usha awek IMHL tuu..maybe aku dah tersangat desperate nak potong rambut time tuu yang membuatkan sexual appeal aku down time tuu,plus dengan menggelabahnya nak kejar masa pergi daftar sebelum pukul 5...





* * *





Akhir kata, sebelum blah, saya di sini ingin mengatakan, lu ada bau hancing tak kat sini?
Aku bau kuat gila kot. Takleh tahan dah nii, aku kencing kau orang semua KAW KAW sampai aku sendiri tak boleh tahan bau hancing melampau dek terlampau banyak kisah kencing kat entry 1st 2011 nii..
Agak-agak laa, ade ke sampai orang nak berebut nak gunting rambut aku? Boleh pulak bergambar lepas potong rambut...& ade ke orang nak bagi free basuh rambut? Agak agak lah weh, minum air pun bayar sekarang nii..



So, dah laa, xlarat gelak kat korang, hidung pun tersumbat.. So happy 11.1.11 lah ye kawan2.. bye pees!





Apa happy 11.1.11??! aku tak minat nombor tuu. 




Hambaek nokk entry panjang