There was an error in this gadget

Tuesday, January 18, 2011























I HATE FACEBOOK NEW PROFILE


luahan hati dari ramai pengguna fb, bukan aku seorang sahaja..
and maybe sebab Mark Zukenberg duk kalut sangat nak semua orang tukar profile baru buat aku x boleh nk upload gambar2..zzz
plus, profile lama lagi cantik, lagi senang nak ber-hide2 so bila korang nak main kayu tiga tadak hal laa weh.
Hahaha.


Sebelum tuu, ada yang benci fb ditukarkan kepada profile baru & tak kurang juga ramai yang suka..
konfem2 aku kena tiuuuu kaw2 balik pasni..
Okay2 aku taw korang x suka aku nak maintain profile lama..
Ye laa kan, korang ada awek then buat status relationship, then keluarlah gambar awek korang yang chumil-chumil tuu..Fine! ambek laa korang..
Orang sekarang lagi ramai suka show off dari tak, bukan?

But, one thing yang korang lupa, bila orang cerita pasal fb satu hari nanti mesti korang akan teringat profile lama dia..
Then mula lah, " oh, aku rindu laa profile fb lama..tskk tskk.."
Profile lama yang menjadi Identity bagi fb tuu sediri. macam myspace dulu...hakhak!


Mak aih, abang nii sembang grafik laa pasal identity2 nii.. =P


Ciao~

Friday, January 14, 2011

EPIC FAIL





Wallpost Total FAIL!




E p i c F A I L !



emang lu sorang je manusia paling up, paling langsi dalam dunia nii~~

" A'ah, wa * emang * lansi pun.. "






Lu masuk darjah satu balik nak?

Monday, January 10, 2011

Deja Vu..apak lu deja vu!


Assalamualaikum & hell yeah readers!


Setelah sekian lama aku x mengupdate belog nii (sudah bersawang serta kelihatan lipas 2 3 ekor sedang bershuffle kat belog gua neh) kini aku kembali aktif buat pertama kalinya.


Actually dah lama aku nak tulis mende alah nii since dari 1st day ada kat Seri Iskandar nii tapi aku sangat sibuk menunaikan kehendak nafsu serakah aku yang sangap lama tak main dota sejak abad pertengahan dulu. Dulu wa sibuk dengan kerja yang tak tentu hala kendian bila nak click warcraft frozen throne jek, ber ratus puluh ribu call dah masuk dlm phone aku. So gua pergi layan member-member then bila terigin nak sambung balik badan dah penat mcm perform 2 3 frame..


So memandangkan harini aku takde class (yekot) aku mengambil kesempatan untuk mengupdate belog nii.


What I'm gonna tell you guys today is what happened during my 1st day kat SI neh. Tengah hari masa 1st day tuu aku tersangat lah desperate nak pergi daftar sebagai non-residant (NR) kat Uitm nii. tapi time tuu rambut aku dah mcm apentah punya lah panjang, masa tu dah imagine bila masuk je pak guard semua pandang slack kat aku then diorg bunyikan siren motor diorang. Di situ bermulalah adegan kejar-mengejar sepertimana dalam game Need for Speed Most Wanted kalau yu'olls nak tahu.. Baik wa punya cilok sana sini, masuk ceruk mana, keluar ikut tandas then at last gua di kepung oleh geng2 pak guard ala-ala street tracker. Lepas tuu, tetiba keluar seorang pak guard (alah, mcm fucknye lahh) then dia ckp, " anda dikepung! keluar dan letakkan tangan anda di atas kepala perlahan-lahan". Masa tuu xleh bayang lah, cukup dgn SUV heavy & kereta porche ada tulis Police kat tepi, plus dengan helikopter ditambah effect lampu helikopter serta bunyi kipas tuu..


Memang pokeymak kalau lagu tuu weh. Imagination aku melampau sangat. Kes rambut je..pfft!!



Okay lupakan NFS Most Wanted tuu & get back to ya fuckin ass topic man! So, dalam lepas zohor lebih kurang pukul 2 gitu aku pun pergi laa ke saloon yang jauhnya lebih kurang 2km dari rumah wa. Nak try ah saloon kat sini (tanak mention nama, nanti korang taw laa kenapa) sebab tengok harga dia cam murah je an ann.. Masuk & cakap laa kat kaunter tuu nk potong rambut (takkan nak operate buang halkum pulak) then amoi kat situ pun cakap laa ada 2 customer lagi, sorang tengah potong & sorang lagi tengah duk kat sofa baca buku.



Memandangkan aku dengar perkataan 2 customer, so aku expect okay laa sebab perkataan dua tuu mcm x ramai sangat & aku punya banyak masa lagi nak daftar (bout 2.10 laa kat dlm kedai tuu). So aku pun duduk & relax laa sambil baca magazine kat situ. Baca punya baca sedar-sedar dah pukul 2.50. Dalam hati dah ckp, "beruk cine nii, bakpe lembab sangat? Ni baru sorang, sorang lagi tawu nk kabo mende ah.."



So, lpas baca magazine & menunggu amoi yang potong rambut ibarat "ambil rambut sehelai potong sehelai" tuu aku pun tengok laa movie cina yang ada kat laptop saloon tuu. Cerita xde laa best sangat, banyak scene lame, certia cinta.. Biasalah.. Kisah sorang awek cun dengan laki nerd.. Aku tengok laki tuu dah mcm bapok pun ada, rasa mcm alahai, nak pukul pun x sampai hati. Standard laa, dah kalau awek cun, laki muka bangang..mesti orang ke-3 dia laki hensem. parok hengseng laki tuu. Tak yah tengok pun mesti korang taw last2 pompuan tuu pergi kat laki mana kan. So aku tak yah cerita lah, sebab scene cinta dia banyak sangat.. tapi aku tengok laa sebab, 1st nak tunggu amoi tuu habis potong rambut & 2nd scene cinta dia terlampau LAME buat aku tergelak sambil menyumpah seranah.


p/s : xde niat nak kutuk cina, dah dia lambat sangat. plus, saya ada member cina xP


Cerita dah habis, jam time tuu dah pukul 3 stengah. Toleh kiri je, tengok amoi tuu tengah beburak nge kawan dia & rambut laki tu panjang mcm xde potong lagi. Aku dah mcm, "wattaffak man, natang nii..brek mok le!"
Aku pun ambil keputusan untuk ciao dari situ, tapi amoi tuu mcm suruh aku tunggu lagi. Apak lu nak wa tunggu, xde masa dah laa woii & aku blah dari situ.


Okay, part klimaks pulak. Part nii memang menjadi idaman setiap lelaki bila mendengar nya. Dia mcm..



Person A: klimaks...


Lelaki B: klimaks??!! mana?? mana?? mana klimaks??!


o0o


So, aku pun start lah moto, berbekalkan SFX lagu sembilu kasih aku pun pecut ala2 hero filem sembilu kasih nak gi jemput mak tiri dia. Pergi lah saloon yang x berapa jauh dari rumah aku, kira2 kentut dalam 10 minit boleh bau dah kat situ.



Sampai laa kat unisex saloon, kat sini bukan nak cerita sumthg sex kat situ cuma nama dia unisex saloon. Macam biasa, aku masuk & tanya ada potong rambut ke kat sini. Bangang jugak, dah tahu saloon lagi maw tanya potong rambut.. Masa tengah nak bukak pintu tuu, aku terpandang wajah seorang yang mcm aku knai.. Dengar ketawa dia aku dah teringt balik ade ketawa chomell ala2 kiut penah aku dengar dulu. Dia bunyi mcm, "yelah potong rambut & takkan nak operate pulak kat sini.hahaha..." (korang imagine lahh sendiri mcm mane)



Barulah aku tahu dia tuu awek I Miss Her Laugh (IMHL) aku jumpa dulu dulu. Mak aihh kerja kat saloon bak heangg..ahh! jap kat sini aku dah start lupa moment2 masa potong rambut tuu. Okay2 aku cerita perlahan-lahan kat yu'olls semua.. Yang aku ingat time tuu aku punyalah terlampau segan tengok muka dia dok ceria takhabis-habis.. Dia dengan sifat ceria tuu buat aku xley nak kata apa lah weh. Betul lah kata orang, "lu cover macho, lu takdapat, lu langsi, lu mati.."(eh silap2 xde lu langsi2 nye nii) Tapi nak buat cm mana, awek dah cun, aku muka mcm perogol wanita, memang tak stack laa weh.



Time tuu dia tak potong rambut aku sebab dia tengah buat hair treatment..kot. Entohle, aku tengok nak kata dye rambut ada, nak kata shampoo xdek, hair traitment tu aku xtahu menatang apa.. So hair treatment je lah. Aku rasa mcm, "oww, fuck..orang lain kerat pulak..silap timing nii".. rasa kecewa-an sikit sebab dia x kerat rambut tuu. So, di skipkan cerita, tengah potong2 tuu, dia pun start laa burak dengan aku.. Aku pun layan lahh, pup pap pup pap baru tahu dia tokey saloon tuu. Mak aih, memang aku kerat rambut situ hari2 lah weh..



Sambil2 rambut aku di potong & berborak dgn awek IMHL, aku pun usha2 laa sikit, tanya soalan2 yang kadang-kadang merepek tp tuu lah ayat manis dia, aku pun taw laa dia duk sitiawan, belajar kat mana bla2 semua tuu. Tak leh details sangat, nanti yu'olls kata, "hek eleh brader nii, lu ckp dgn awek wa pun boleh ckp" Dari situ aku dah boleh tengok ada kimia2 sikit kat situ, kira dia pun masuk air jugak laa, orait lah bagi aku. Dah laa banyak air, then masuk air.. Yang tukang potong tuu pun "not bad just nice" jugak lahh.. Kitaorang beburak mcm borak biasa, gossip sana gossip sini, bagi pmpn laa.. Kalau laki, cerita awek sana, cerita awek sini,cerita pukul orang, abang taksub..mak aihh =.=



Tiba-tiba awek IMHL tuu kata dia nak potong rambut aku pulak.. Mak aih, servis bertukar tangan laa puloks.. Aku masa tuu dak mcm Yagami Light dah senyum jahat dalam hati duk kata hahaha bla bla semua tuu.. Ada chance jugak laa kan.. Gunting pun sambil senyum2, mak aih, aku xleh handle dah tengok, gerang pun ada..keymakk lu awek IMHL..lawa laa sial



Then datang sorang customer nak potong rambut, akak potong rambut 1st tadi tuu tiba-tiba kata dia nak potong rambut aku balik. Si awek IMHL tuu kata, "eh, gi lah layan customer tuu, aku tga potong rambut nii"
Lepas tuu bercekak ntah amende ntah, aku duk tengok je..tapi xde laa sampai nak bertumbuk..agak2 laa nk potong rambut aku sampai nak bertumbuk orang berdua.. Tapi ada syiok laa jugak tara lama tengok girl fight. dua dua hot setaf pulak tuu. Then si akak potong rambut 1st tuu potong rambut aku balik, yang awek IMHL tuu mgalah & pergi layan mamat tuu. Ntah mcm mana tak tahu customer tuu kata ada hal jap nanti datang balik. Then awek IMHL tuu kata dia nak potong rambut aku balik.. lpas tuu xyah cakap laa kan, ada lagi adegan girl fight tuu.. Aku duk tengah duk cakap, " surgaa...surgaaaa..surgaaaa<3"  Hahaha..



Kemenangan berpihak kepada awek IMHL tuu, then dia potong lah rambut aku buat kali kedua lepas akak potong rambut 1 potong rambut aku yang tak sampai seratus helai tuu.. Then dia potong dia pelbagai gaya, tunduk laa, duduk laa, sengat laa.. Aku kat situ dah nampak macam2 (xyah cerita lah skip je, panjang sangat)
So di skipkan cerita kita sampai ke part last, iaitu adegan membasuh rambut ye..whoo!! clap2*



Sayang sikit lah, time basuh rambut tuu dah feel dah kepala nii mcm orang urut kepala, syok sakan.. tapi aku nampak muka dia separuh je, cant tell tapi ada sumthg yang agak2 keymak untuk dicertakan yang menghalang penglihatan aku dari nak tengok muka dia full face.. Wa tak kesah, wa okayy jee...nghee.
Janji kepala sedap.



Lepas potong, lap semua , aku pun duduk sekejap, memandangkan dia ajak duduk dulu sambil2 dia nak cuci rambut dia...actually, borak tak habis lagi time tuu tapi aku tak ingat kitaorang borak amende, dengan akak2 tuu sekali bantai join borak..Then tiba-tiba (berapa banyak aksi yang tak disangka nii =.= )
awek IMHL tuu kata tolong jap pegang mende alah kepala shower tuu. Aku pun kata, " aih? boleh ke, saya bukan kerja sini pun.ahah" sambil tersengih mcm orang retard then senget2 kepala gitu. Time tu pulak, akak potong rambut 1tuu kata g je, ala dia kan toke, akak malas lah nak basuh rambut dia. Then bertekak jap.. aku pun pergi je laa dengan rasa malu tahap anak darrra nii haa.. Awek IMHL tu pun kata, "tolong basuh rambut saya nanti saya bagi free basuh rambut..". Mak aihh, pegang perempuan, bapak ah, keseganan melampau time tuu plus dengan jam pukul 4.15.. Menyesal pulak sebab aku cakap pernah potong rambut & cerita pasal rambut time boral-borak tadi.. Haaa, nak sangat cakap peroo hah nah hambek kau kena basuh rambut pulak.. Aku pun cakap laa aku x pernah basuh rambut nak2 rambut perempuan sebab aku nii hairstylist jalanan je. Dia pun buat reaksi biasanya sambil tersenyum suruh aku basuh rambut dia & cakap, "xpe xpe, awak basuh je rambut saya slow..hehe"



Aku tak nak cakap banyak dah, lepas basuh rambut, lap rambut dia (cibloii, panjang rambut dia nak lap mcm mana) aku bayar & terus keluar nak terus g daftar cuz jam dah pukul 4. 39..




Masa berlalu terlampau pantas, & aku sedar-sedar lebih kurang je lama gak potong rambut mcm kedai yang aku pergi 1st tadi. Standard lahh, kalau dah syok borak dengan gadis sampai esok pun boleh, xyah g daftar terus. Ada gambar kitaorang sempat berpose sambil aku dengan rambut pendek ala2 budak darjah 1, laterlah aku update belog nii, lupa nak ambil kat awek IMHL & the most aku terlupa kenapa aku tak usha awek IMHL tuu..maybe aku dah tersangat desperate nak potong rambut time tuu yang membuatkan sexual appeal aku down time tuu,plus dengan menggelabahnya nak kejar masa pergi daftar sebelum pukul 5...





* * *





Akhir kata, sebelum blah, saya di sini ingin mengatakan, lu ada bau hancing tak kat sini?
Aku bau kuat gila kot. Takleh tahan dah nii, aku kencing kau orang semua KAW KAW sampai aku sendiri tak boleh tahan bau hancing melampau dek terlampau banyak kisah kencing kat entry 1st 2011 nii..
Agak-agak laa, ade ke sampai orang nak berebut nak gunting rambut aku? Boleh pulak bergambar lepas potong rambut...& ade ke orang nak bagi free basuh rambut? Agak agak lah weh, minum air pun bayar sekarang nii..



So, dah laa, xlarat gelak kat korang, hidung pun tersumbat.. So happy 11.1.11 lah ye kawan2.. bye pees!





Apa happy 11.1.11??! aku tak minat nombor tuu. 




Hambaek nokk entry panjang