There was an error in this gadget

Friday, October 29, 2010

What happened this week.

Hi nothing much to say cuz this week seems busy for me.
Assignment straight kena submit this week.
Kurang tido, so rasa macam ketidak stabilan hormon. Tapi bukan period.
Got final paper on Sunday. Hope I can do it. Insyallah.
Rasa sangap yang terlampau cuz I cant play on sumthing that I like the most. Kinda drug addict.
Tatao nak cakap apa. Jap nak fikir skejap.



Btw, kelmarin saya ada pasang lagu nasyid apa nama penyanyi dia tak ingat.Tajuk lagu dia insyallah, from cipoh's blog (tapi dia dah tuka lagu laa). Then few minutes mcmtu ada seeekor kucing yang agak putih melepak datang lepak bilik. Dia duduk senyap je then tido. Maybe dia suka lagu tuu kot. Dah nama nasyid aite. At the end of the story saya tidur bersama kucing tuu. Bukan meniduri kucing itu.



Tatao nak cakap apa dah so I think I'm gonna stop my writing today. Nanti kalau rasa nak update I'll do it later.Btw, kinda miss loadsa things far from here. So thats it.


*miss miss dah macam orang perempuan. -__-"













Random photos on Fb

and see picture down here




hmm. i've been thinking agaknya masa kecik-kecik diorang suka pergi tempat nii
nanti balik rumah nak check photo album nak tgok kot kot
ada jugak ke bergambar kat situ time kecik-kecik. who knows. LOL




blog bosan. sorry. tadok mood.

Wednesday, October 20, 2010

Trying to accept that its never gonna happened



Ada sumthing yang aku really nak commited kat korang semua. Actually baru-baru nii, bukan baru laa, bout 3-4 months like that I've been fallin in love with some girl. Orangnya tak jauh pun duduk dekat je dengan aku. At first I really don't want this "love" things happened to me. Seriously. 

Dari mula kami kenal then we keep chatting on website called facebook then berpindah kepada laman borak yang lain. And then pergi ke part webcam-webcam-ing. Dari webcam, we changed our phone num (tak ingat wheather dia yang bagi number dulu or aku yang mintak dulu number dia )

We were kinda close at that period of time. Even berjauhan pun we still contact each other. Even time cuti takde internet we keep textin each other. Sometimes, call.. yeah, zaman perkenalan bukan. So semua nampak begitu indah sekali. Ada sampai satu tahap kredit takde sanggup pergi ke cyber cafe berdekatan online semata-mata just nak berborak dgn that girl. I really don't know how much I sebegitu sanggup buat macam tu sekali padahal boleh je pergi 7E beli topup & try to call her.

Actually sangat lama kami kenal, idk how long but orang-orang tua pernah cakap, tak kenal maka tak cinta. So before we declared our relationship untuk dijadikan refrences pada hari anniversary kami nanti, aku mengambil masa yang agak lama untuk menyelami hati budi dia. So, dari situ, bermulalah sesi mendengar luahan hati & sesi meluahkan hati @ rasa ketidakpuashati kami.

So after know each other, chat & bla bla bla semua tuu(nak pendekkan cerita nih) hati mula terdetik. But at that time sorang2 taknak mengaku. Ya lah malu lah katakan. Sumtimes I wonder, nak ke dia kat aku. I like to talk with her but what if I try to say that I love her. What will she react nanti? Adakah dia suka aku? Or she'll mad of me. But things fer sure I dont want to make any stupid mistake that will effect our relationship. So, aku diamkan diri sahaja.

But, dalam diam-diam aku takde laa diam-diam ubi tak berisi, mesti lah berisi. Sumtimes, dalam tengah-tengah chat I'll try to give her a hint that I really likes her. So, nak di skip kan cerita nii, she also does the same thing. Kadang-kadang bagi hint jugak but I just buat-buat tak faham but actually that makes me feels like, whoahhh~
Just fer sure yang aku not 'clap one hand' bak kata omputeh so I'll keep doing the same thing. 

Bub bap bub bap, dia pun cakap laa dia syok kat aku. By tha time, I feel like serba salah pun ada cuz I always thinking what if sumthing not good happened ( mcm gado, bergado, bergado lagi, gado lagi pastu pujuk balik & etc. ) But, what shall I wait aite? Sokay kau nak fikir macam tuu but why not? You should give a shit. So kita orang pun kapel laa..

So, sekarang nii dah masuk zaman yang mana orang kata kentut pun bau macam perfume Axe. wangi bakheaang.. zaman nii aku rasa takyah cerita kot cuz korang pun boleh bayang macam mana rasa bercinta kan. Ke sana kemari, guling sana guling sini, hendusstan mareyy!! the rest korang imagine laa sendiri...

So semakin lama perhubungan semakin aku rasa jurang nya, No more "I love you", "i Miss you" , plancao2 semua tuu. But for me benda nii macam sekali seumur hidup so I'll try to keep the ties that bind. Orang mcm aku mana nak lekat awek. huhuhu..

So taknak cakap banyak2 dah nii je apa yang aku dapat semasa kali terakhir aku bersama dgn "the one I loved" dulu..












T_T












sedih kan?? sedih kan??? bengong betul laa, bila masa aku jadi buaya. takpernah aku keluar dengan perempuan lain. yela yela  saya mengaku ada pernah keluar tapi sekali je. sekali kot, alaa, bukannya I curang you.. I mana ada main kayu, I buat assignment je kot.  






halaaaarr, nak pergi mana? jangan laa tinggalkan I, I janji tak buat dah pasni. alaaa... T_T 


Tuesday, October 19, 2010

Sangap nak tulis blog lagi



HMMMM.......
Hari nii saja, eh bukan..malam nii saja 2 entry masuk. Haa nah ambek kau sangap sangat nak tulis blog kan kan..


Ok, firstly, otak nii dah gila-gila kumpul maklumat nak buat entry yang baru beberapa jam di-post after entry phewww~ dekat bawah tuu. So, better laa post kan. Kerja bertangguh memang tak menjadi.



Sambil-sambil bukak blog orang, formspring, twitter & pelbagai jenis lagi website yang ada kat dunia nii (rasa macam jakun sebab dah lama tak bukak internet punya pasal) I was wondering apa tuu pet-bro? Dah banyak sangat jumpa perkataan pet-bro nii, di blogger, formspring, malah ada orang pun cakap pet-bro. Ape pet-bro tuu abang haiwan peliharaan ke?



Seriously aku tak tahu apa makna pet bro tuu & I need sape-sape laa yang rajin tolong jawab persoalaan ini.




=__=??
















Secondly, sekarang nii memang musim mengawan cuz ramai betul yang single-mingle tukarkan relationship satus diorang kepada "in relationship with _______(si polan bin si polan)" malah ada juga yang tulis "in relationship" sahaja. Kita tahu jenis-jenis nii pun sibuk nak bercinta jugak tapi tak tahu dia duk kemaruk cintan dengan siapa. So, tulis lah nama pakwe @ makwe korang so that saya boleh mengucapkan tahniah ke atas korang berdua. Hmm, apa lagi jenis relationship yang ada? Haa, yang "complicated" pun ada jugak. Tak tahu laa pasal apa, bercinta dengan kasut agaknya. Hahaha, saya doakan agar korang semua baik-baik sahaja & jangan jadi macam aku yang still mencari sebab musabab kenapa aku punya status "separated" nii  :)



So sampai sini je yang apa nak saya tulis "sangat" dari tadi. Tu lah, bila tekan newpost je otak mula lah blank. Bila dah publish post mula laa menggelupur tahi nak tulis blog balik..



Before I finish my story 4 today di sini saja laa nak kasi tahu kenapa laa aku suka sangat dengar dua lagu nii malam nii. Dari tadi duk play je 2 2 mende alah nii.. =.=







better korang off lagu kat atas sebelum play mende nii ye.









happy twenty-ten :))





Phewwww~

Fuh, hari nii sudah selesai dengan submission on during a study week. Rasa lega gila-gila even major subject ada presentation by next week. fuhh~ seharian duduk dalam bilik kawan w/o internet which i can online-ing. terasa macam duduk dekat penjara Sona which dia dekat tengah2 gurun & kat tepi ada hutan.

So, baru laa faham macam mana kerja-kerja "budak art" nii yang mana mostly korang akan menjadi kacang duduk terperap dalam bilik just looking on your work. Seriously, memang tersangatlah boring, cuz my S cant  stay duduk lama-lama. So, keluarlah, keliling kolej tuu & cari kelibat makhluk lain. As a conclusion, if sumone asking me "are you a graphic designer?" well, the answer is not yet cuz I cant do such a basic thing as a graphic designer -duduk lama-lamaaaaaaa.... 

*boring2 pun buat laa takfaham cuz ada kawan lagi 3 orang, which we were enjoy while doing our assignment..NOT! semua muka tension but FHM is the best :D

(more stories..tunggu saya upload gambar dalam new entry yeah.)








Blogger Digest.. Ngaahahahaaa


Next, I move into a next session iaitu meng-online! hahaha.. Rasa macam orang jakun gila dah lama tak bukak internet. Bukak-bukak then tengok fb...err..lameeee..xde org sangat.. Then bukak blog sendiri tgok apa update. Then ada laa tiba-tiba ada macam sumthing berubah sikit on my chatbox. Semenjak ada chatbox nii laa baru tahu ada orang baca blog saya even tak banyak T_T



Well, sokay then maybe content dalam blog nii pun boring gila so sesuai lah "dengan tak ramai pengunjungnya tuu". Tengok laa ada orang follow.. Follow balik, bukak blog orang sana sini.. Then terjumpa lah satu blog makhluk nii. I wonder apa dah jadi dekat blog dia nii.. dah lama gila tak bukak.



Sekali bukak nah....dah macam buku teks, cuz I've been read on that blog dari pukul 8 & till now tak habis lagi baca and maybe after update blog nii nak sambung baca balik.. Gila lahh..pheewwww~
Many things new inside that, many stories yang seronok baca, senang cerita memang tak  terangkat lah punggung cuz asyik baca blog je dari tadi.. 1 thing yang saya sangat pegun ialah she's got 1++ followers on her blog & tadi ada tunjuk chart apentah shows that her rating macam naik kot. Gila lah, bila lah blog aku nak ada ramai pembaca macam tuu.. -__-








Twitter Addicted.



Tadi sambil-sambil online, baca blog & othr stuff, bukak laa twitter. Nak tengok apa matsalleh duk tweet tiap2 hari. Then i was found same person on twitter. Follow & baca... Mekaihhh, best pulak tengok dia tweet tweet nii, macam ada ramai followers je. Actually i got a twitter account too but, macam sorang-sorang je rasa kat dalam tuu. So, bila bukak twitter tuu rasa macam pergi planet orang lain then tengok diorang pot pet non-stop.


So, sumthing happened during that time..









HAHAHAHAHA, bengong gila rasa ada orang reply on my tweets. Rasa excited(not really) but then dah lama macam tuu rasa macam makhluk asing balik dah. 



Dah laa sampai sini je cuz dari tadi nak click preview tapi tak boleh nak preview. Banyak lagi nak tulis but nak mengelak daripada menulis banyak kesilapan cuz lately banyak type error / salah eja. Maybe dah kembali menjadi buta huruf kot. So sampai sini sahaja yee... nak check spelling jap & then post ;)




baca blog perempuan, tulis
 blog sendiri pun dah macam perempuan..
=_="


nak sambung baca blog balik. yeahhhh!



Sunday, October 17, 2010

Sunday, 17th Oct. 2010:


Loadsa thing need to be done within 2 or 3 days & I'm all alone
Busy gila & not in a good condition.
Tommorow got a presentation.

later I'll update my blog.

sorry..



p/s:happy birthday to zihan, Irfan(Irff..) & pozie vengeance. semoga diberkali selalu.. amin.

Monday, October 11, 2010

Penantian satu penyeksaan. Penantian satu makian.



Yeeeeeaaaaaaahhhhhh!!!

sudah sekian lama baru hari nii dapat buat mende alah chating2 tak tepi tuu..
bapak lama kobek mende alah tuu, setting situ sini, bukak laptop tengok apa prob dan bermacam-macam lagi skill.

rasa macam nak mencarut-carut je kat shoutmix tuuu hahahah...

shoutmix bodo...
shoutmix bodo...
shoutmix bodo...
shoutmix bodo...
shoutmix bodo...
shoutmix bodo...
shoutmix bodo...
shoutmix bodo...
shoutmix bodo...
dan shoutmix bodo...


baru hari nii nok beri buleh pakai. gerang aku.

so, alang2 mencari shoutmix, oter laa sikit layout blog nii. bagi nampak baru sikit.
haha.. bersemangat waja~





lagu pun baru juga, ada macha sikit kasi bunyi

Tuesday, October 5, 2010

Kadang-kadang awak nii terlebih suda laa~







Assalamualaikum.

fuh hari nii sangatla penat. kalau hari selasa jee memang penat dah laa beg berat. teringat pulak masa dikala zaman muda mudi dulu atau mudah difahami dengan masa sekolah dulu. dalam seminggu tuu mesti ada hari beg berat gila. time tuu ada banyak subjek so kena bawak banyak buku. haha. so dari situ budak-budak sekolah / classmate saya / classmate anda telah melakukan satu trend yang mana ala2 high school NOT musical buat dengan letak / tinggal buku kat bawah meja dalam kelas. tapi diorang kat sana ada locker sendiri so xpe laa kan. tapi yang saya masih ingat bila nak pulang buku teks pinjaman tuu mesti x cukup. lpas tuu blah buat2 macam dah pulang belaka.


>.<


sebenarnya hari ni bukan nak cerita pasal buku, beg berat, alat tulis, pemadam ke, pensel tekan ke mahupun sekolah. sebenarnya masa tadi al-kisahnya bermula (kononyee laa) saya duk bermsg3 dgn kawan dekat inbox then dia bukak cerita pasal gadis bertudung. so apa lagi. bukak je laa. sekali bukak memang anda semua tidak dapat menjangkakan bahawasanya indah lagi khabar daripada rupa. i mean bukan gadis bertudung tuu muka buruk. tapi kalau di check dengan telitinya korang akan nampak sedikit sebanyak gambar yang agak.....errr..senang cerita gambar yang tak sebikin dengan tajuk 'gadis bertudung' tuu... korang paham sendiri laa kan. kuikuikui ')))



so saya di sini ingin menyampaikan rasa duka cita atas kejadian yang berlaku sebentar tadi. ya korang ada hak nak bubuh gambar-gambar sebegitu rupa. tapi bubuh la tajuk lain mcm isap saya punya ka, awek tak pakai apa-apa ka, naughty malaya ka dan ayat-ayat tak senonoh seumpama dan seiringan dengan gambar yang korang nak bubuh. korangkan kreatif, pandai ambil gambar yang 'berseni' tuu so bubuh laa nama tajuk yang agak berseni. nii sekali saya bukak nahhh, mata alien besar gila dua bijik laaa, orang makan hotdog laa.. eshhh.. maybe bagi saya takpe(kadang-kadang suka tapi banyak yang geli nk tgk) tapi kalau budak-budak kecik bukak tertengok macam mana. niat cantik murni baeekk punya nak tengok gadis bertudung sekali nahhhhh tertengok "gadis bertudung dan dot dot dot" ...


ades.


okay laa kawan-kawan. sampai sini je laa.saya tahu korang macam tak nak baca dah sebab banyak sangat tulisan and blog nii semakin lama semakin boring cenggitu. 
tapi apa-apa pun saya perlukan feedback dari korang semua agar dapat meng'update' blog nii disertakan dengan kisah-kisah yang menarik. selamat berjumpa lagi.. byee~~~


kerja banyak ouh.

Sunday, October 3, 2010

Champange Life

Yes. Well it's a beautiful day. It's gon' be a beautiful night. Break out the champagne. Everybody get a glass. Let's start it off sexy. Whatta ya say.

Welcome to the champagne life. Where trouble is a bubble in the champagne glass.





haha, tadok ah saje je kecek nigga hari nii. so hari nii dalam entry pun agak boring sebab saya taktahu nak cakap apa, seriously last 3 days nii kerja mengadap facebook jee. even dah set dalam kepala otak nii untuk mengurangkan ketagihan yang melampau terhadap facebook tapi ahhh...sheyyyttt, panaih betui hati aku.

bermula daripada hari jumaat hari tu yang mana merupakan hari kegemilangan bagi sesetengah budak2 course graphic design kat uitm sri iskanndar perak. but bagi semester 5 macam kitaorang hari tuu laa hari yang cuak gila sebab dengar cerita ada review untuk minor yang mana tak tahu laa kesahihan cerita tuu, but well, saya tak pergi so xde laa nak risau sangat. haha. chillax sudeyh. sooo, korang baik2 je laa kat sana  yeee.....

then hari sabtu pula tak buat apa, just online bukak page orang, tgok pic. ada comment reply, xde comment buat balik benda yang masa first aku da mention tadi. so dari situ korang semua boleh tengok saya sebijik macam kacang, tak suka bergaul dengan masyarakat luar. sumpah macam kacang. eiiiiii.... tak suka. tak sihat langsung!

malam sabtu tuu aku tido. hujan pulak. syiok bak ang. tapi malam tuu ada nightmare gila babeee, tahap memang babeee mengawan punya gila laa. dah macam hidup atau mati.
last2, sambung tido jugak, hujan pulak.

ahad, saya bangun awal gila. g toilet, pup pap pup pap solat semua setel g makan, tapi sebelum tuu tengok facebook, macam haram. facebook all the time. tak tahu bila nak insaf. hari nii jugak team member aku men dota menang. tahniah diucapkan kepada team IMBAMART di atas kemenangan & tempoh penantian selama 5 sem. haha.

facebook lagi. ingat nak stop dah. sekali ada makhluk yang sering pop-up di IM-ku.

faceboook lagi laa. =.=


malam aku mengantuk gila. kerja tak buat. baca blog kawan2. sedih pula baca pasal blog 1 Oktober. then sekarang nii update blog dengan cerita boring.


dah aku nak tido. tak larat 




bye peeps~