There was an error in this gadget

Monday, March 22, 2010

~Afie Diaries Episode 13~











I meet you again! 

:))

pukul 8 tadi aku diminta oleh abang zed untuk pergi beli chicken wingsssss(byk gila aku order) kat gerai depan BSN.
dengan bersahaja aku pergi beli.

naik scooter
jln pi depan tuh.
fuh, syok gila naek scooter cousin zed!

apa nama ntah,
aku xtaw..
tapi mmg laju ah..
pickup gila..

wahaooo!!!!



...



sesampainya di gerai tersebut
aku terjumpa dengan seorang minah nii
aku masih ingat
peristiwa mkn di kdai mamak
minah tuu ketawa memang sweet gila!

plus,
dia mmg suka ketawa
I miss her laugh again :'(


aku rasa aku cm dah syok kat minah nii..
tp tuu lahh..
bukan apa..






saya bukan gay..







tapi tiba2 datang seorang mamat menghampiri minah tuu.
rupa2nya balak dia..
walao!!!! :o
dia dah ada balak..

gila beruntung sial balak dia..
dapat awek cm minah tuu..

bukan senang taw na cari gadis cm minah tuu..

what is special bout that girl?




JENG JENG..JENGGG!!




1.dia punya ketawa sweet gila!
2.dia punya ketawa sweet gila!
3.dia punya ketawa sweet gila!
4.dia memang suka ketawa..
5. smpi aku yang duk table selang satu table pon bole ketawa dengar bertapa sweetnya dia ketawa.
6.she's friendly. I Like that! : D


masa duk tengah tunggu chiken wingss yang aku baru 1st time mkn tuu tengah siap
aku duduk laa kat kerusi tepi tuu..
tuu saja aku dah order dua kali kat gerai tuu..
bukan sebab awek tuu,
tapi chiken wing dia memang sedap! hmm..yummy!


tengah2 tunggu tuu ada laa minah tuu dengan balak dia.
so aku pun just berdiam laa sambil perhati diorang berborak.
then minah tuu ketawa then pndg2 aku..then dia senyum.




oh god damn sweet mary!!!!!



aku xde laa tergoda
tp tertarik lah dgn sikap dia yang friendly tuu..
senyum all the F things ever tuu..
so, aku dengan secara tak sengaja pon terinvite laa dlm conversation tuu..



wahh, cm YM pulak :P


then aku pon berborak laa dengan dia N her bf tuu..
xde rasa segan silu
we just talk cm dah lama kenal.
keep talking N laughing spanjang conversation tuu.


then chicken wings dia dah siap,
so brader 'ayam' tuu pon bg laa kat minah tuu..
but
minah tuu kata "eh, xpe lahh, bg lahh kat abang tuu(Me!)"





oh, goddamn sweet her little white thang!!!!
*merapu,pfft!*





baik hati pulak.
pfft!
bertambah segan aku kat situ.
aku order 12 ketul,
minah tuu order 6 ketul.
jauh beza dee, but
she still willing to wait till I get 12pcs.



damn sista,
beruntung balak kau....


ayam aku dah siap,
bayar..
N aku nak blah.
but dia boleh melawak lagi.


"bang, jln tuu leklok ye, tengok kiri kanan. kim slm kat girlfriend taw"

"pfft!,shit! aku xde awek lahh" kata hatiku.

"oke2, thx laa cuz bg I ayam nii dulu ye." kata mulutku.






itulah dia kisah cinta bodoh oleh seorang lelaki nerd...











~Afie Diaries Episode 13~





i just wondering cmner aku duk lalu situ tiap2 hari tapi xperasan langsung kedai tuu ada huh???


betul laa awek tuu ckp, lenkali lalu depan BSN toleh kanan..
pfft!!




aduii, aku lupa lakk nak tanya nama gadis tu lahh!!
PANTIT!!!!!




pfffffffffffffffft!!!!

Sunday, March 21, 2010

~Afie Diaries Episode 10-12~


last 2 weeks ago..


saya sangat busy ..
saya mintak maaf sebab x update blog nii few weeks ago..




atas sebab,
1st, mls..
last week mmg malas gila,
even klas xde pon mls..
buat asgment mls,
itu mls ini mls..




then, i almost out of my track..
hope this thing wont happened again..
I dont want the same thing thing happened to me again..


so,
saya berdoa kepada tuhan agar bagi saya jadi rajin
the end of this sem dah hampir tiba.
many thing to do,
last week x buat apa-apa.
so, its time for me to fix those things.


berusaha lah ...








cerita kedai rahman bola dan ...


ini tadi punya cerita..
pergi kdai mamak N tengok bola..


apa lagi..
Man U vs Liverpool laa..


1st Liverpool score,
hasil tandukan cantik dari Torres..


nasihat saya kepada Torres,
you shud go to Man U laa liao.
play at Liv is nothing dah..
u go to Man U N get to shine..


amacam?




but, penyokong Liverpool jgn bergumbira awal sangat..
hasil jaringan Rooney mengikat kedudukan 1-1 antara kedua-dua kelab tersebut..
see??










saya dah ckp.
haha..


2nd half...


Pemain asia yang aku minat ketika bermain PES menunjukkan keAsiaannya..
yeah!!
korean got style!!!












tandukkan cantik ala-ala superman terbang x jadi daripada Ji Sung Park
membuatkan Man U berada didepan semula..




2-1







bak kata Park, "yeah!!!"*translate drpd bahasa korea*










yeah!!!




lepas pada tuu Liverpool cuba untuk cucuk rapat dengan menyerang balas..


tapi Liverpool terpaksa akur..
kedudukan 2-1 hingga akhir perlawanan..




Man U got another 3 pts,
kembali kedudukan teratas liga..


namun,
tidak dilupakan..
Valencia yang merupakan pemain Man U,
tidak kurang hebatnya.
menunjukkan aksi lincah..












bukan lucah...




hehe..




congrats Man United..




kte tunggu Chelsea punya keputusan saja lah..
to make sure that Man U stay on top on the league.








HMM..SEDAP JUGAK LAGU PIXIE LOTT NI!!!
MWAHAHAHA!!!


BYE~


~Afie Diaries Episode 10-12~


ok laa maw buat kerja..daa~




Monday, March 8, 2010

~Afie Diaries Episode 9~











Keseronokan yang melampau.

1230H

boring2 tengah hari tadi bukak laa videos..

kelihatan satu tajuk cerita yang agak menarik minat pada ketika itu.
Avatar...
bersinar-sinar seolah-olah menyuruh aku bukak..


so..



aku bukak laa apa lagi kan..
sekali bukak...
jeng..jeng.......


memang seronok cerita tu..
even gmba dia x clear.

storyline dia memang best..
dan aku agak memahami keadaan hero pada ketika itu.

memang seronok..
bagi seorang yang handicap dan kendiannya menjadi normal..
macam aku.

selain itu..
aku juga tertarik dengan planet di situ.
semuanya berhubung kait antara satu sama lain.

kalau kita tengok cmner dia tunggang haiwan tuu..
dia connectkan ada sumthing kat hujung rambut dia dengan haiwan tuu..
so, mereka dah bersatu hati.
kita akan dapat menyelami perasaan haiwan tuu
and vice versa..


memang seronok laa..

I wish I could be that blue creature tuu..






As a result, aku lambat pergi kelas advert hari nii..
haha, padan muka.





p/s: hutan tu cantik malam2
      ada cahaya!!! :D


lambat laa kau tengok cerita nii..
orang dah berzaman dah.bduh!




Petang yang best & Cerita Kedai Rahman.



lepas kelas aku x balik..
g Bidara dulu,
teman zed g cabut undi utk tournament.

cuaca sungguh panas ketika itu..
sangat lah berbulu pada masa tuu..
aku dah macam mandi taw..
basah bdn nii..

ketika itu,
langit mulai mendung..
awan mulai tebal 
cuaca redup....

then hujan mulai renyai..

zed berkata,"fi, lagu mana nii? nk lari kaa??"
"renyai ja nii, kita jln ja laa.."kataku dengan selamba.



jalan laa tak sampai 10 minit,
tiba-tiba hujan lebat...



"zed, xboleh jadi nii kita kena lari laa!"
"tuu laa aku abaq ang!! jom!!"kata zed sambil membuka langkah sepuluh ribu..


kami berdua berlari dalam hujan lebat..




ehem, ehem..bukan romantik ye..pukul karang.




zed mendahului ketika itu..
namun, 
namun....
dia dipintas oleh pelari dari Jamaica..
ya, Qaddafi be bouerr pelari dari Jamaica...
dia memintas..dengan pantas...


ketika itu aku lihat zed dalam kecungapan
dia pon berjalan slow..
dengan layout pad dia basahnya..


kesian aku tengok zed..
so aku pon berhenti lah
tunggu dia kejap 
even hujan lebat ketika itu..




aku dah start merapu.pfft!!




namun dalam hujan tuu,
aku merasa sangat seronok..
kerana dalam cuaca yang panas terik ini,
hujan juga akhirnya..
sejuk lembab muka bumi ini..
badan ku basah lencun..
dah macam terjun dalam laut..

namun,
keseronokkan aku temui pada masa itu..


plus, tadi kat bus stop uitm banyak hot stuff
semua pandang aku yang di dalam kebasahan tuu..




wahhhh....




diri ini dah terasa macam WET WET WET..
maybe perempuan suka tengok lelaki basah2 nii kot.
yeah, imm hoot!!

serooonooookkkk......  :D



betul lah kata orang..
hujan itu rahmat..



petang tuu hujan berhenti..
cuaca pada ketika itu sangat cantik.
saya sangat suka..
 terbayang suasana situ berlatarbelakangkan lagu Toto-Africa..



ahhh..
sungguh tenang 
dan mendamaikan....



ciptaan Allah itu maha agung..
Subhanallah..


~Afie Diaries Episode 9~









tadi awek nii duduk sebelah table aku kat rahman.

amacam? cun tak???

kalau jadi bini korang lagi best..

orang tak berani cari pasal dengan korang..

sebab dia dah sondol orang yang kacau korang tuu..

haha:PPP

Saturday, March 6, 2010

Afie Diaries Episode 7-8


Cerita bermula pada hari khamis 4/03/10


kelas pagi..
kelas flash...


hmm....


xde apa yang hendak diceritakan sangat..'
cuma adegan marah-memarahi sahaja yang berlaku tatkala hari tersebut..


dan


aku proceed proposal final project aku..
apa yang perlu aku buat??




haa..
nanti korang tengok laa dlm episod seterusnya..






1100h




kelas ATH.
nothing...


booring...




duduk belakang cm budak bersalah..
gaya cm x siap homework..


bukan apa,
tapi meja penuh..
maaf ye cik wa...
saya bukan tak minat..
tapi mengantuk lebih menarik perhatian ketika itu...








lepas kelas,
keluar kelas laaa..
apa lagikan...




jalan dgn Zihan naik moto..






terus pergi melanggan bapok..








aku tipu je...














Sumpah i Mac (special episode)










kata si tengggang kepada i Mac yang ajaib,


"wahai wahai I Mac ajaib, kau tukar kan lah aku menjadi kacak"


"agar aku boleh mengorat puteri hem lee phow"






kata i Mac,


"baik lah, permintaan tuan akan hamba tunaikan..."


"tapi dengan syarat, 3 kali sahaja."








zam, zam...ala gapassss!!!!!








pooofff!!!!!!








muka si tenggang berubah menjadi seekor amphibia pelik..


pehh, cm lahanad, tukar bagi hensem sikit.




poof!!!



 


kendian berubah menjadi amphibia yang boleh membuka matanya sedikit.




akan tetapi, si tenggang ni tak berpuas hati dengan ketampanannya ini 



lalu ia mintak untuk bertukar lagi.




poof!!!!





jadilah ia seekor mamalia jantan yang gagah perkasa.



pehh, brader, wa bukan na gi make love dgn gorilla brader..


hensem laa sikit..


lalu ia bertukar lagi..


sekali naaa haaaiii....



pooof!!!!





hambek kau!!!

nah, bukan hensem sikit..

tapi

hensemnya mmg sikit dari tak hensem...


si tenggang masih x puas hati lagi..


dia mintak tukar bagi jadi lagi hensem..


lalu..

pooofff!!!!






dengan penuh excited "babiii!! cute laaa.....


poooofff!!!!





memang sungguh bertukar jadi seekor babi yang cute..



"aduh!!krooiikk"kata si tenggang..


rupa-rupanya

i Mac tersebut sudah tidak dapat dikawal lagi..

akibat overuse sudah..

i Mac sudah hampir meletup!

ianya tidak dapat dikawal!

lalu ia merubah wajah si tenggang berkali-kali..


poof!!!

pooofff!!

pof!

pooff!!!

pooff!!!

poff!!!

poof!!!


pooooofff!!!


asap tebal ketika itu..





muka si tenggang mula kelihatan..










ohhh maiiii goooooddddddddddddd!!!!!


besaq nya kepala!!!!

si tenggang begitu terkejut melihat akan dirinya..


ia minta untuk ditukar menjadi biasa


namun,


malang nasib si tenggang.

i Mac pun sudah lenyap dari situ..

entah hilang kemana...


sungguh menyesal..


sesalan yang tiada gunanya


menangis si tenggang di situ..
terkenang akan nasibnya..
dek kerana terlalu tamak akan ketampanan rupanya...



berjalan lah tenggang seorang diri.
terhuyung hayang
dek kerana kepala nya terlampau berat.

meninggalkan tempat itu.




The End




bersyukur lah dengan apa yang tuhan berikan
segala ciptaan tuhan itu ada hikmahnya.




AAAAHHHHHH!!!AKU NAK TERBERAK!!!!!!

bye~~