There was an error in this gadget

Saturday, July 31, 2010

Apa kaitan dia?




so dalam entry hari ni ttbe je aku macam terpikir sumthg yang agak pelik dan aku sndri pun x paham sbenanye apa yang aku duk pikir dari tadi. aku rasa sangat sumbat gila and tak tahu nak dengar lagu apa. kadang-kadang korang msti ada rasa mnde macam nii xtaw nak buat apa and terasa boring gila tahap "alien turun bumi sorang2 tapi tade sapa nak kawan".


tapi malam tadi aku dikejutkan dengan satu prekara yang boleh hilangkan bosan aku. tga duk blur2 online ttbe ada laa orang (A bukan nama sebenar; memang pun) suruh aku dengar lagu kat blog dia. tp then line pula cm fucked up gitu slow gila. buat aku pun rasa cm fucked up gila. tp korang jangan risau aku bukan emo hari nii tapi aku just sumbat saja. 


sambil2 menanti lagu tuu duk play sikit2 aku pun cuba laa mengenalpasti objek apekah lagu itu. kedengaran seperti lagu jiwang. so aku balaslah lagu jiwang. but then setelah diamati dan dikaji asal usul bunyi gitar dan drum ala2 germesik gitu baru laa aku taw tu rupanya lagu bon jovi. ohhh! apesal aku pegi dengan pro nye gi tibai lagu jiwang? apekah? xpe laa memandangkan internet punya line seolah-lah mencemburui aku so aku biar je laa jawapan lagu tuu.. kau menang internet. zzzz~ =.=o0o




sambil-sambil dengar aku teringat pula masa aku mula-mula minat lagu tuu. time tuu dah habis sekolah kot masa pergi kareoke ttbe je mmbe aku suro nyanyi lagu you give love a bad name by bon jovi. time-time nyanyi ktorg pun cm syok laa. dari situ lah aku start jatuh cinta.




oh cinta pula.. erm, aku xde banyak sangat komen sgt pasal cinta nii maklumlah orang x biasa bercintan-cintun nii. bak kata pepatah aku hanya semut merah dan si keling yang bertepuk sebelah tangan. merapu-merapu. tp kan aku kadang2 pelik kenapa orang dengar lagu bon jovi nii kata lagu jiwang. ok laa aku admit dia ade ckp bayybee, i'll be there forever and ever apa-apa lanca* sume tuu. tapi apa kaitannya dengan lagu cinta? tak kot. dia tuu mat rock. plus, dia bukan mat boyzone. (sheet!!xbley blah dengar lagu boyzone hari tuu dlm kete suraya..jiwang bebeno. ara bukan men suka dengar, maklumlah orang pompuan lemah lembut. >,< )




tak percaya bukak laa isohunt tengok list lagu dia. sume rock blake. dulu-dulu lah.




oh, berbalik pula kepada bon jovi, sape yang tak minat bon jovi even mmbe aku punya mak pun syok kat lagu bon jovi. aku baru terfikir sejenak.. kenapa aku tiba-tiba obses gila dengan lagu bon jovi nii? walhal, sebelum-sebelum nii takde terfikir nak dengar lagu bon jovi. apekah faktor kawan yang menyebabkan aku tiba-tiba jadi sungguh bernafsu nak download lagu bon jovi? kenapa dulu time aku mula-mula suka tapi sekarang baru nak cari' persoalan yang pelik.




sebelum aku tidur sambil berbekalkan persoalan nii yang mana maybe aku cari makna disebalik ke-pening-an otak nii aku nak sambung balik dengar bon jovi. teringat balik kenangan di k-box megamall kuantan tuu ntah kali ke berapa ribu aku masuk kerana nak dengar lagu bon jovi even order 4-5 ringgit semata-mata just nak dengar lagu bon jovi. hahaha :DDD











haih bon jovi. banyak betul kenangan.




"tribute to BON JOVI 1984-2007 "



chait! macam orang mati pula..pfft!!!

Sunday, July 25, 2010

Ibu saya pernah berkata.

mak saya selalu berkata,

"haa, nii laa ank oang kayo..hidup nk mewah ajo.."

tu lahh. bila psl anak orang kaya memang macam2..tgk tv mlm2 lampu bukak computer bukak, game bukak.macam2 laa bukak..nasib baik tak bukak..haa..ado laa~
bila makan meja maw nak satu meja penuh, tapi makan nye karipap 3 butir, air satu cawan. lepas tuu semua buang dalam tong sampah..
bila beli baju nak makaih, satu rak, tapi yang rajin pakai nye 3 4 pasang je. yang lain buat sarang tikus..

haih..anak orang kayo betui.

haa ado laie!
mama cakap, "kita nii tak boleh laa nak hidup mewah aje..kena laa pandai berjimat"
"abah tuu kalau tak belajar rajin2 dulu korang tak dapat merasa sume sume nii" *smbl tgn tnjuk PS2 kat sbela.
"haa sebab tuu laa ramai anak orang susah boleh berjaya, sebab diorang seme2 tu pernah merasa hidup susah, diorang nak berjaya sebab tak nak anak2 diorang merasa cm diorang rasa dulu..."
"anak orang senang nii pikir senang je, tak yah belajar, nanti takde duit mintak je kat mak ayah, korang ingat kite nii senang selama-lamanya ke?"
"lambat laun mama abah nii mati jugak..haa sape nak tanggung korang nanti.."


hasilnya, mlm tuu mak saya masak lauk ikan msk stim, sayur dan sambal belacan je..nyeeh blake mkn..
tapi aku tak. lauk tuu laa sedap. tapi mlm tuu ade klua laa g mkn megi kat 7E.


itu laa dia kata mama saya semasa dia ajak kitorang semua lipat kain sama-sama dulu ntah bila aku tak ingat.




Haa..saya sangat merindui parents saya. 

Uitm, bila mau kasi cuti?? 

T_T



sorry anak org kaya
tak niat nak kutuk pun.

Friday, July 23, 2010

Tahukah anda?

dalam orang duk syok cuti2 dulu aku ada terlayan satu channel nii and channel tersebut ialah KBS atau dikenali sebagai Korea Bull Shikhhh..haha aku tibai je nama channel nii xtaw laa tp yg aku taw channel tuu channel kat korea.

So, dalam diam2 aku ttbe pulak tertarik dgn beberapa artis korea ini. xtaw macam mana boleh terjadi sedar2 je aku dah tercongok bila diorg sume2 nii ade kat dlm tv. =.=

Setelah dikaji teliti ape lanca* semua tuu dan majlis Syura' dilakukan bersama beberapa sekumpulan ulama', akhirnya kami telah memilih artis-artis tersebut dan telah menyusun mereka mengikut ranking yang telah kumpulan kami lakukan.






nama betul dia, xtaw tp dlm tv orang duk panggil dia Luna. haaa..bukan Luna Maya dlm siri Peterporn tuu heh. dia nii dari kumpulan f(x), tak banyak mende menarik sangat pasal dia tapi dia nii notbad lahh. so dia duduk no 4.







 

x banyak gambar dia nii sebab dia x berapa top sangat...






haa yang nii pulak nama pelik orang korea tapi nama glamour dia Krystal. muka dia xde laa cantik mana tak hengeen pun tapi gaya innocent dia nii yg buat para2 ahli Syura tertarik tgok dia. so, kawan2 ini dia Krystal f(x)  *dia group f(x) jugak* dia berada di tempat ke-3..clap3*






ecececece..bajet comel laa tuu..




haa nii pulak mak ayah dia bg nama Yuri Kwon, dia nii dari kumpulan SNSD atau dalam nama panjangnye Shi Nae Shi Dae atau dalam bahasa omputihnye Girls Generation. bahasa melayu aku tak ingat ape. dia nii laa 1st anak gadis korea yang kami semua pilih dalam top 4 tapi sayangnya di diletakkan ditempat ke-2. haha



pehh 1 one eye.. freemason. LOL



haa!!tonggeng!! haa tonggeng lagi!! haa!!




tahukan anda? 
Yuri Kwon nii merupakan ketua kumpulan SNSD yang mana ahli dia ter-bapak-lah banyak 9-12 orang gitu tak sure.
Dia nii juga merupakan org pmpn ke-6 tersenarai dlm cowok-cowok korea yang sexy/cantik/sexy tak sure lah. sexy kot.

 =.=''









haa.. nii yg den dok tonggu dari td nii haa.. aiipp aiippp..keto pale~~

nii nama dia Kim Jung Ah. dari kumpulan After School atau alih ke bahasa melayunyee pulak ialah lepas sekolah. dia nii memikul tugas sebagai main vocalist dlm group tuu. memang cantek lahh, sebab tuu dia duk kat no 1. 

tapi actually top 3 tuu memang susah nak letak sapa no 1 sapa no 2 & seterusnya. kiranya 3 3 minah tuu bersaing kuat lah sampai rambang mata aku nak pilih..jizzz~




@_@
()





dia nii memang cantik dan layak kiteorang letak dia no 1 tapi dia nii tua umur 29, dah boleh kawen beranak dah tapi apa aku kesah? aku memang suka mak-mak orang nii. dah tuu pehal??!


sorry tak dapat nak bubuh gambar Jung Ah nii banyak sebab banyak gambar seksi kang jadi kontroversi pulak blog nii. nanti orang kata nii blog peterporn. hambek nok.



So setakat sini sahaja dapat saya meluangkan masa bersama saudara/saudari sekalian. Tak dapek lahh nak lama-lama sebab saya ade hal pulak lepas nii. rajin-rajin laa bukak youtube cari pasal group2 di atas ni kalau nak tau info lebih lanjut. haa, kepada kawan-kawan kat sana tuu jangan duk tak puas hati kata hoii, baru* takde awek mesia yang cun2 ke kau nak cari, sesungguhnya anda semua ibarat, "mulut bau belakang parang"


pehh busuk syial !!!!


Saturday, July 17, 2010

~New Mew~

Fuh, setelah almost 2 bulan aku tak update blog nii langsung dek kerana internet tiada di rumah + melakukan aktiviti harian di kuantan ( bangun kerja makan lepak tido ) + serta ditambah dengan aktiviti yang sihat ( jogging, futsal, bola ) + tidak kurang juga aktiviti yang kurang atau tidak sihat langsung ( xdapek laa nk taw jah, nk follow aku )

Ditambah pula dengan kritikan dari ramai peminat2 di luar sana. Asal balik U je tersempak dengan rakan2 lama mahupun 'orang2 baru' lalu mereka pun berkata "eh kau/awak/kamu/you/d***/etc asal lama sangat x update blog huh?" Permintaan masyarakat di luar itu terlampau tinggi membuatkan aku terasa macam penulis novel laa pulak. Namun satu jawapan sahaja yang mampu aku berikan kepada mereka..nantilah.



So. memandangkan aku dah semangat nak update blog. Dengan kalimah bismillah aku memulakan adventure mencari dan memgupdate blog. Ala2 journey to the west gitu, tapi aku bukan yang babi tuu aku jadi sami dia. Macam biasa la kan kalau update blog yang da lama bersawang bak kata cipah kena la ada beberapa procedure yang perlu diikuti

a. make up balik background blog anda
b. kalau nak make up mesti ada usha2 template yang menarik
c. kalau stakat cantik saje xde cm accessori tambahan tak meriah laa kan
d. ada lagu bagi sape yang telinga tak reti duk senyap
e. letak ads; bagi sesiapa yang reti ( woi ajar laa aku pun nak taw jugak! )
f. blah,blaah, blaahhh....
g.   o0o=.=


Aku pun buat laa aktiviti kobek mengkobek mende alah blogger nii.. Banyak sangat sampai aku pun dah lupa@pening tengok mende html pelanca* semua tuu. So aku pun edit laa setakat mana yang termampu dan aku try lagi edit mende kat tepi2 korang nii dari semasa ke semasa hingga hari k...zzz cm khutbah pulak.

Bak kata pepatah hujan ku sangkakan petang namun sampai tengah hari ( eh eh betulla hujan dah berhenti )
aku terasa tersangat la hot sebab ada satu mende nii aku dah lama try buat tapi sampai sekarang still tak boleh. Dah berapa banyak ayat sumpah seranah aku kat mende nii.. Kau orang tengok laa sendiri




Mende alah ni memang memalatkan..fala fantek!


So, di sini ingin diucapkan kepada para pembaca di luar sana... macam mana huh nak buat chatbox payah laa orang2 yang berjalanblog/blogwalkingg nii nak singgah kat blog aku ibarat worang mau jalan2 tapi kedai makan tepi jalan tada'..macam mana mau beli air? Itulah dia Osman Singhwalia melaporkan untuk tivi tiga. haha!!