There was an error in this gadget

Friday, February 26, 2010

Afie's Diary Season 1 Episode 1-3

Peribahasa Melayu

dah lama sangat x update blog neh..
mmg na update sgt..
byk cerita nak cerita kat korang sume
tapi..
tuu laa aku nii asyik suka tangguh..

so,
betul laa pepatah melayu mengatakan,
"kerja bertangguh tak akan menjadi"

begitu jugalah dengan assignment aku,
sepatutnya semalam dah start dah
tapi x start lagi, adehh..
ade hati nak ber fb, ym N ber-blogging
haih...


Kewujudan makhluk aneh di facebook


bila ntah
aku tengok facebook aku
tiba-tiba..
ade makhluk nii kat sbela,
bhg suggest friend...

ini dia..


ape? xnmpk? click ah..malas betul..

yela yela

aku zoom sikit lg

pfft!


nmpk dah..heaih...

ladies, meet helymi

he's Mr. Valentine, sure korang cair pnye lahh..

bhahahahaha!!


die nak aku add laa tuh,
if aku add kau
abes laa kau,
disaster laa fb kau,
silap-silap haribulan
corruped....
kau kne create account baru..

haha..padan muka




Cerita Tom


tadi tuu facebook,
sekarang myspace pulak,
ni pon sama ntah bila aku bukak

ade add friend..

ingat awek mana
sekali naa haiiii...



budus..sekeh karang dia nii

hmm, tgok tuu
Tom add aku,
xde kje dia nih..
siap online lg tuh..

ape dia tunggu aku nak approve ke???
pfft!!





Mimpi sangap~


tadi tido kejap,
tiba-tiba kat depan mata aku ada satu mnde yang berlubang menghampiri
bulat je lubang tuh...

gebu plak..hehe..
sodap neh kalau pkena sekali..

aku pon g laaa,
makin dekat makin jelas mnde berlubang tuu..
gila babi, xsaba2

g dekat lg..
lubang semakin jelas kelihatan,
sungguh gebu..
ada coklat2 sikit..

donut big apple rupanya.

chaitt!!
ni msti kempunan sebab mkn 12pcs je cuti arituh..
bangun2 je kempunan nak mkn big apple..
last2 mkn nasi goreng kampung jugak..pfft!!

(aku reka sikit awal2 tuu bg cm sedap, tp part lobang tu betul..hihi)



Aku mati akal, fuh nasib baik aku x mati pucuk ulam

hari ni aku nak buat pbm,
bukan persatuan bulan mengambang,
tapi
pengakuan berani mati...


this sem aku duk syok melayan 3 cerita neh..

adeh, pose tergoda pulak..

ada se lg, tp kecik ah..



haa nii baru betul season 3..
sebab apa
season nii hero dia Chuck Bartowski tuu jadi berani dah, siap kung fu lg tuh
tp still nerd.
cm aku tym skola dulu..
adehhh...:P


1st fav cerita chuck..best gila..korang try ah lyn..:))

2nd pulak jatuh kepada neh


buduh,
tokwan dia nii season 5
nii season 3 punya..
awat laa buduh sangat x letak yg season 5 pnye gmba..

jap,jap



haa nii baru betul.
susah payah kne bukak kat supernatural.com
pantit betul..


bila tengok nii teringat kat Nadirah.
dia seboleh2 na kata dia minat gila2 kat Jared Padalecki.

dia ckp die minat time skola dulu.
uish xnk kalah..
lpas tuu dia bgtaw cerita time Jared blakon masa muda2 dulu..

na hambek nookkk..
sekali betul daa..igt dia tipu :P

padan muka kau afie.

haa part neh laa aku nak buat pbm..
actually cerita nii aku dok gila-gila sampai sekarang.
kadang2 satu episod tuu smpai 2 kali.
syok pnye pasal.

but
before aku punya laa fuck cerita tuu..
kata vampire, tp bole klua pada waktu siang..

eh,

kau xnk berkilat-kilat pulak cm cerita Twilight pulak..
hero dia vamps, tp x hisap darah.
wah, mentaliti kuat laa tuu..kononnyee laa

kalau aku jd vamp..
aku hisap je darah..
sedap kot..
aku buat dah sendiri hari tuh..

tapi hisap darah sendiri lahh..
ingat nak hisap darah gadis2 kat uitm..

tp tu lahh,
bukan takut.
but I am more to the Lycans..:))

bark at the moon...whooooo~~~~~ yaww!!(serigala nigga laa katekan..hihi)


eh lupa lak na bgtaw cerita apa..

neh dia..


~thx tu zara,act aku dapat taw cerita nii kat profile myspace dia...:)



\

ni dia, my fav actor,
baru je minat.
guys, meet Ian somerhalder

walaupun nmpk jahat tp gaya dia fuhh..
perempuan surely goyang lahh..

try to be like him, not 100%
then na tgok bape banyak pompuan boleh sangkut..
haha, Bak datang!!

ada lagi..jap2..



ni kot dia pnye betul pnye cover utk cerita Vampire Diaries nii..

haa ha, cumolot, cumolot..
laki tuu x gosok gigi,
lemme kiss her..

pfft.

eh, ada lagi lahh..



haa rasanya yg ni lg betul kot.
sorry laa nmpk cm ala2 seductive sikit.

aku taw korang suka.caiit!

but pmpn tuu mmg, fuhh..
gile ahh..

aku suka..:)

tp yg x syok nyee
aku duk syok dl cerita nii every week
but
this week
bukak2 xde new episode lg..

kecewa laa jugak..
begitu juga cerita chuck..
dah seminggu dah tunggu bila na klua episode baru..
tapi,
bayang masih belum kelihatan
bertambah kecewa diriku ini...

eh, if sapa2 ada info pasal new episod pasal cerita dua dua nih
bgtaw taw..

harap bg link nak download kat comments yea..
aku dah mati akal xtaw nak tengok cerita apa lagu dah.T.T


Hiccups!!!!

comel kan nama hiccups nii..
nanti kau orang bubuh nickname ank korang nama hiccups.
pastu tengok laa
hiccups paceroh..


actually,
ada lagi cerita yg nak bgtaw,
tp tga2 tulis blog aku terkena hiccups pulak..
duk 'hiccup hiccup' je dari tadi..
xley tahan dah nih..
sakit dada plak rasa..

buduh betul laa hiccup..


Afie's Diary Season 1 Episode 1-3


aduh, cmner na
hilangkan sendawa 
nii??

Wednesday, February 10, 2010

Untuk mu Cipohh~~~

ehem ehem..sediakan baldi dan tisu sebelum baca.

cipoh,
setelah lama ku mengenalimu,
kini baru ku tahu bahwa ku sudah jatuh hati kepada mu,
senyumanmu,
lirikan mata mu,
membuatkan hatiku gugur.

cipoh,
walaupun kita tidak bersua,
namun ingatan ku terhadapmu tidak pernah luntur,
wajahmu kian terbayang setiap nan waktu,
tidur ku walaupun lena,
namun
kau tetap datang dalam mimpi ku.

cipoh,
ku tahu kau tidak mgenaliku,
namun ku punya gambar khas buat dirimu,
agar wajah ku segar diingatan mu sehingga tibanya hari kita disatu kan...

cipoh,
lihat lah diriku..

comelkan masa saya kecik2..nanti anak kita msti muka macam nii..:)

ku tahu kau masih belum mengenaliku 
kerna..
kau belum melihat wajah sebenarku..


ye..saya tahu saya tuff,awok jgn le puji saya lebih cipoh..:)

cipoh, 
ku tahu akan kegemaran mu..
ini bukti bertapa ku mencintai mu..

cipoh,
ini dia ku ingin mempersembahkan kepada mu
dengan seikhlas hati..


haa, awak suke big apple kan..ni semua khas utk awak,
sorry laa kwn saya makan 1 donut.:P
btw, 2 2 kim slm kat awak..hee:D


cipoh,
ku harap kau menerima cintaku
sepertimana ku mencintaimu,
sungguh tidak tertahan hati ini
ingin memiliki mu suatu hari nanti,

jangan kau mudah menolak cintaku,
mungkin aku menjadi seperti ini...


saya memang kuat emo

agar cinta kita berputik indah
untuk selama-lama nya...






Seikhlas hati,
Abang Hitam..


comel x masa saya tengah tidur?? hehe.<3


*P/S: kahkahkahkahkahkahh!!!! saje je guraw...nanti balik i bunjer u big apple.

Sunday, February 7, 2010

It is just not a sorry..



nothing wanna to say, just

agak terharu memikirkan keadaan rakanku yang sedang menghadapi kesulitan dalam hidup..

mungkin dari luar korang tgok muka dia happy, tapi hati siapa yang tahu..

so rakanku..aku nak mintak maaf laa if ade buat kau terasa sangat tension ke marah ke ape2 lg laa..

xtaw plak mnde jadi cmni..

sorry if burden you with sumthing yang remeh temeh yang boleh disetelkan sebegitu simple sahaja..

The end.


p/s: semoga ibu kau cepat sembuh..amin~

Saturday, February 6, 2010

Sleep is the best solution..

Assalamualaikum and avery good morning to everybody outside there reading..

hari ini aku rasa sangat bertenaga ibarat macam minum air kopi cap ayahanda yang dijual digerai2 ditepian jalan kawasan kampung..memang terpacak laa pakcik nak bgtaw..kompem tak tidur malam..bertenaga punya!!



maaf, kopi ayahanda tak jumpa gambar dia, so pakai superpower ganti, janji kopi kan..


heheh~

so hari ini, memandangkan hari yang baik, aku pon tetiba bernafsu berahi na buat blog walaupun aku tak tahu nak tulis apa..

tapi yang pastinya blog yang akan datang ini aku akan cuba untuk menceritakan sesuatu yang baik-baik..bukan lagi isu perkauman di dalam kampus, dirahmat mahupun di dalam Pusat Islam Uitm..hehe..

memandangkan blog yang lepas-lepas ada isu pergaduhan yang melibatkan isu perkauman yang berlainan slang so aku pon rasa macam ianya tidak patut.."tulis blog stakat tak puas hati baik tak payah kan, da laa macam perempuan tulis blog aku benci mamat nii, aku benci minah nii, kau dah laa sundal rampas balak aku, bla bla bla contohnye.." setakat ini aku masih lagi takde lagi masalah percintaan seperti yang dinyatakan di atas tadi..aku masih lagi bahagia bersama orang yang tersayang..haha..."merapu je laa kau afi..hehe"

kesimpulan, if ada rasa tersinggung antara rakan-rakan baik berjumpa secara face to face..tak kesah laa korang nak setel cmner, na bertumbuk ke, bergusti ke, pukul guna bantal ke tarik2 rambut ala2 girl fight ke as long korang setel secara lelaki.Penambahan..korang juga boleh setel melalui perjanjian surat..haha..the end~~

Afi..kau memang dah merapu..

Haa, ni aku nak cerita sikit memandangkan aku da merapu jauh..semalam aku pergi dinner bersama budak2 rumahku di rahmath, terkejut aku tengok Man U beat Portsmouth 5-0, pehhh..padahal sebelum bersiap aku tengok still lagi 0-0..Manchester United kau still hebat sepertimana kau beat Arsenal 3-1..haha!!*sorry ye peminat Arsenal*


So, ktorang pon makan2 laa, da makan minum lepak2 sambil tengok perlawanan seterusnya di mana Liverpool melawan ape ntah..tapi kitorang terpaksa pulang dengan lebih awal cuz kawan aku sorang ini da mgantuk gila..mata dah merah.kalau lalu roadblock nii kompem kene urine test..korang paham2 je laa kan..

tapi hakikatnya, dia clean.

masa na blah tuu ada seorang mamk berkerja di situ pegang tangan aku..dalam hati ku ber kata "wft man..nii da pelik nii" tapi aku still look cool sebab maybe die na tanya sumthg..die pun tanya laa, "aya..u stady mana? utp kaa utm??" "bodoh nii, uitm laa"kata hati ku.. aku menjawab, "uitm..." dia pon tanya lagi, "u girlfren ada??"    "mak aih, pelik dah nii, tanya girlfren pulak, dah laa pegang tangan aku.."kataku.. aku menjawab, "err, ada..apesal haa??" mamat tuu still ma tanya lagi, pfft "ada berapa??" aku jawab "3.." mamak tuu still x nk kalah, dia tanya " wahh banyak, u kasi i satu laa macha, saya mau contact num.." aku menjawab, "err, phone cas kat rumah, xbole bg sekarang laa macha.."  mamak tuu berkata, "okayy nanti u kasi saya satu itu nombur tomorrow.." di pon lepas tangan aku..fuh, selamat..aku pon melonggarkan genggaman tangan kanan..ingat dia nak seduce aku tadi, nak je aku libas...tangan kanan pon tangan kanan laa..tangan kanan aku pon tak kurang hebatnya..agak2 kalau aku libas tadi mencanak laa kau macha..seminggu makan nasi pakai straw..


so, ending dia kita x dapat ketahui, tengok laa hari ini macam mana..kalau dia lebih2 jugak nanti akan ku cerita kan pengakhiran cerita ini dalam blog yang bertajuk THE BEATDOWN..nantikan kemunculannya..


to be continued..

Thursday, February 4, 2010

Sabar afi..sabar....

Assalamualaikum dan selamat bersolat Jumaat...

Pagi tadi aku bangun awal cuz dapat mimpi  yg weird gila..3 kali aku mimpi orang yang sama..pfft!! Takde orang lain ke??

So, berikutan itu aku pon mgambil keputusan untuk bermain dota, akibatnya, aku main dekat 3 frame then aku lambat pergi ke kelas tapi aku sungguh bersemangat untuk ke kelas hari ini... Its okay cuz lecturer pon lambat klas ari jumaat tuu..haha~

Hari ini kumpulan yang ke 3 yakni dikenali dengan gang2 eekan kaylee yang dianggotai oleh Zaid(moderator) Zed, Adam, Ajim kechil dan juga Yuna... So group diorang pon buat pmbntgn laa..bla,bla,bla abis pmbntgn tuu kini smpai kepada sesi Q&A.

Aku dengan bersemangatnya mengangkat tangan untuk menanyakan soalan. Actually, kitaorg memang kena tanya soalan cuz lecturer akan bagi extra marks. Dengan konfidennya aku pada masa tuu cuz aku da plan dengan moderator yang mana dia berjanji untuk bagi aku tanya.. Malangnya, bukan aku dipilih untuk menanyakan soalan. Ouh, xpe laa, aku cuba lagi...

Tiba pula kepada soalan kedua, aku pon dengan bersungguh2nya mengangkat tangan. Hasilnya juga sama, bukan aku yang dipilih untuk menanyakan soalan.. Fuh, xpe, just chill cuz aku antara VIP yang mana aku sure bole tanya laa pada group diorang..sokay.. 

Soalan ke3, aku pon cuba lagi, still bad luck juga dan the very bad is soklan yang ditanya oleh orang lain juga sama seperti soalan yang aku nak tanya..ahh, susa laa cmni.. Luckily, time tuu group diorang mengambil masa yang lama untuk menjawab dan aku dapat satu soalan yang baru..

Soalan yang terakhir, aku buat mnde yang sama and same thing just happened. Bad luck juga, soalan yang aku nak tanya tuu sama cm soalan suraya. Ahhh, pfft! dah laa aku da give up, xde soalan da lepas tuu. Biar laa...


Tiba-tiba ada soalan yang terakhir(nii betul2 last) dipula dibuka. Pehh!! tibe2 pulak ade soklan an. Seriously aku da give up dan terasa sangat piss off da time tuu. Aku da malas nak angkat tangan. Mampus laa kau, malas laa aku na tnye, soklan pon da tade..madefade btol.


Hari jumaat yang tiada keberkatan langsung bagi diriku ini..baik aku tak yah semangat sangat nak datang. Takde markah pon hari ni. So daripada situ aku telah mendapat satu pengajaran. Pengajarannya ialah biar aku sendiri yang tahu dan aku dah malas nak tulis dah. lagi aku tulis lagi aku bengang.




"Trouble is a friend but trouble is a foe oh, oh.."
"And no matter I feed him, he always seems to grow ouh,ouh"
but,I prefer choose trouble as a friend rather than a friend..
Sorry Lenka..:)

Monday, February 1, 2010

TerimA Kasih..kau laa penyeri hidupku 2~

hai..
Selamat berjumpa lagi..
korang ingat lg tak karangan terima kasih datuk dalam entry saya yang lepas??
HAA..adik2 arini abang Sabil ada mendapat satu MMS(em,em,ass) dari bapak budak itu..

sebelum tuu, abang Sabil na ingatkan SILA PEKENA WEED dahulu sebelum baca yee..

nii dia bapak dia send kat abg sabil:





yeah..see..punyala cegu dia syok sampai cegu dia suruh dia buat lagi di muka surat baru..buduh.macam mana laa dia bulih terkantut..aha..:DD

cuba adik2 bayangkan dan cuba selami perasaan ini apabila adik2 mnjadi cekgu kepada murid nii..sah adik guling2 kat bilik guru sorang2 masa tengah semak buku dia kan..haha..buduh.

Okay laa..saya mau pigi mandi dah ni, satgi ada kelas.
Saya pigi dulu ya..daa~