There was an error in this gadget

Saturday, July 31, 2010

Apa kaitan dia?




so dalam entry hari ni ttbe je aku macam terpikir sumthg yang agak pelik dan aku sndri pun x paham sbenanye apa yang aku duk pikir dari tadi. aku rasa sangat sumbat gila and tak tahu nak dengar lagu apa. kadang-kadang korang msti ada rasa mnde macam nii xtaw nak buat apa and terasa boring gila tahap "alien turun bumi sorang2 tapi tade sapa nak kawan".


tapi malam tadi aku dikejutkan dengan satu prekara yang boleh hilangkan bosan aku. tga duk blur2 online ttbe ada laa orang (A bukan nama sebenar; memang pun) suruh aku dengar lagu kat blog dia. tp then line pula cm fucked up gitu slow gila. buat aku pun rasa cm fucked up gila. tp korang jangan risau aku bukan emo hari nii tapi aku just sumbat saja. 


sambil2 menanti lagu tuu duk play sikit2 aku pun cuba laa mengenalpasti objek apekah lagu itu. kedengaran seperti lagu jiwang. so aku balaslah lagu jiwang. but then setelah diamati dan dikaji asal usul bunyi gitar dan drum ala2 germesik gitu baru laa aku taw tu rupanya lagu bon jovi. ohhh! apesal aku pegi dengan pro nye gi tibai lagu jiwang? apekah? xpe laa memandangkan internet punya line seolah-lah mencemburui aku so aku biar je laa jawapan lagu tuu.. kau menang internet. zzzz~ =.=o0o




sambil-sambil dengar aku teringat pula masa aku mula-mula minat lagu tuu. time tuu dah habis sekolah kot masa pergi kareoke ttbe je mmbe aku suro nyanyi lagu you give love a bad name by bon jovi. time-time nyanyi ktorg pun cm syok laa. dari situ lah aku start jatuh cinta.




oh cinta pula.. erm, aku xde banyak sangat komen sgt pasal cinta nii maklumlah orang x biasa bercintan-cintun nii. bak kata pepatah aku hanya semut merah dan si keling yang bertepuk sebelah tangan. merapu-merapu. tp kan aku kadang2 pelik kenapa orang dengar lagu bon jovi nii kata lagu jiwang. ok laa aku admit dia ade ckp bayybee, i'll be there forever and ever apa-apa lanca* sume tuu. tapi apa kaitannya dengan lagu cinta? tak kot. dia tuu mat rock. plus, dia bukan mat boyzone. (sheet!!xbley blah dengar lagu boyzone hari tuu dlm kete suraya..jiwang bebeno. ara bukan men suka dengar, maklumlah orang pompuan lemah lembut. >,< )




tak percaya bukak laa isohunt tengok list lagu dia. sume rock blake. dulu-dulu lah.




oh, berbalik pula kepada bon jovi, sape yang tak minat bon jovi even mmbe aku punya mak pun syok kat lagu bon jovi. aku baru terfikir sejenak.. kenapa aku tiba-tiba obses gila dengan lagu bon jovi nii? walhal, sebelum-sebelum nii takde terfikir nak dengar lagu bon jovi. apekah faktor kawan yang menyebabkan aku tiba-tiba jadi sungguh bernafsu nak download lagu bon jovi? kenapa dulu time aku mula-mula suka tapi sekarang baru nak cari' persoalan yang pelik.




sebelum aku tidur sambil berbekalkan persoalan nii yang mana maybe aku cari makna disebalik ke-pening-an otak nii aku nak sambung balik dengar bon jovi. teringat balik kenangan di k-box megamall kuantan tuu ntah kali ke berapa ribu aku masuk kerana nak dengar lagu bon jovi even order 4-5 ringgit semata-mata just nak dengar lagu bon jovi. hahaha :DDD











haih bon jovi. banyak betul kenangan.




"tribute to BON JOVI 1984-2007 "



chait! macam orang mati pula..pfft!!!

2 comments:

zaidazpilicueta said...

haha, kimak. mane metalism ko?

Qaddafi said...

aku minat gak bon jovi. tapi aku metAlhead lagi.